– De har vært som en familie

TRIST: Kristin og Per Dingtorp synes det er synd at Tirsdagsklubben er nedlagt. – Jeg savner det allerede, sier hun.

TRIST: Kristin og Per Dingtorp synes det er synd at Tirsdagsklubben er nedlagt. – Jeg savner det allerede, sier hun. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Tirsdagsklubben har vært et sted for sosialt samvær gjennom mange år. Men nå er det slutt.

DEL

SØNDRE NORDSTRAND: Kristin Dingtorp var på ferie da brukerne av Tirsdagsklubben fikk den triste beskjeden om at de etter sommerferien ikke ville ha noe tilholdssted. Hun ante derfor lite og ingenting da hun møtte opp etter en sommer hvor hun hadde gledet seg til å treffe vennene igjen på Tirsdagsklubben.

Del på Facebook

Trist

– Det var veldig gøy på klubben vi spilte bingo og spiste middag. Jeg tenker mye på hvor det er blitt av alle de andre som var på klubben. Jeg hadde alltid Karoline ved siden av meg. Jeg snurret bingoen og hun hjalp meg og leste opp tallene, sier Kristin trist.

LES OGSÅ: Bydelen prøver å få andre til å drive alternativer

Gjennom mange år har Tirsdagsklubben vært en sosial arena for funksjonshemmede i Bydel Søndre Nordstrand, med tilhold i Frivillighetssentralen på Ravnåsen.

Pølse i slaktetida

– Det har vært de samme som har gått igjen der i mange år. Dette har vært en sosial arena for Kristin. Tirsdag var klubbdag. De har tatt så godt vare på hverandre og vært en liten familie, sier pappa Per Dingtorp.

Hver av brukerne betalte litt hver gang for bingobrett og mat.

– Det er veldig trist og jeg savner det allerede, sier Kristin.

Per Dingtorp anslår at det har vært mellom 20 og 25 brukere i uka på Tirsdagsklubben.

Når bydelen har hatt 0,51 årsverk knyttet til tilbudet mener han kuttet blir meningsløst.

– Dette er en pølse i slaktetida. Det er minimalt de sparer på dette, men det går ut over så mange, sier han.

Ensomhet

Familien Dingtorp har ikke fått noen informasjon fra bydelen om alternative tilbud for Kristin.

– Dette var et godt tilbud til de som ikke klarer å finne på noe selv. For brukerne går dette ut over psyken og fysikken fordi de blir sittende hjemme alene å sture i stedet for å gjøre noe sosialt sammen, sier Per Dingtorp.

Nå reagerer de på at Bydelen skyver ansvaret over på byomfattende tilbud og idretten.

– Det er en skam at en stor bydel som Søndre Nordstrand ikke klarer å organisere og tar ansvar for et fritidstilbud for brukerne av tirsdagsklubben. Alternativene som er beskrevet i notatet dekker ikke på langt nær den bredden og variasjonen av brukerne som benyttet tirsdagsklubben, sier Per Dingtorp.
 

Artikkeltags