Får tre nye bydelsleger

Bydelsoverlege Marit Rognerud gleder seg til å få bedret helsetilbudet i Søndre Nordstrand med nye fastleger, men jakter på et egnet lokale i Hauketo-området for etablering av et legesenter.

Bydelsoverlege Marit Rognerud gleder seg til å få bedret helsetilbudet i Søndre Nordstrand med nye fastleger, men jakter på et egnet lokale i Hauketo-området for etablering av et legesenter. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Søndre Nordstrand får tre nye bydelsleger. Men finnes det lokaler til et nytt legesenter på Hauketo?

DEL

SØNDRE NORDSTRAND: Nordstrands Blad har flere ganger skrevet om behovet for flere bydelsleger i Søndre Nordstrand, og i våres kunne bydelsoverlege Marit Rognerud fortelle at bydelen kan få tre nye leger.

Del på Facebook

Men utfordringen blir å finne et egnet lokale i Hauketo-området.

Gledelige nyheter

– De gledelige nyhetene er mange. Vi har så langt fått god respons på søknadene som vi har sendt for å bedre helsetjeneste-tilbudet i bydelen, sier bydelsoverlegen.

Helsedirektoratet har gitt bydelen tillatelse til å opprette tre nye fastlegehjemler i. I tillegg har den også fått samhandlingsmidler til å støtte opp fastlegene i utredningen og behandlingen av folk med psykiske lidelser, med spesiell fokus på vanlige psykiske sykdommer og plager som lar seg kurere.

Bydelen står nå på tur for å utlyse tre nye fastlegehjemler og antakelig også tre psykolog-stillinger i løpet av kort tid.

– Jeg tror dette vil kunne bli et bra løft for primærhelsetjenestetilbudet til befolkningen i Søndre Nordstrand, men hovedproblemet nå er å skaffe lokaler til et nytt legesenter på Hauketo, sier Rognerud.

Hauketo er ideelt

– Hauketo er det ideelle stedet å plassere et nytt legesenter, sier bydelsoverlegen, og viser til at Hauketo er det området med lavest legedekning.

Samtidig er det sentralt plassert og har god tilgjengelighet for hele bydelen. På Hauketo er det også godt med offentlig kommunikasjon.

– Men vi har ikke greid å finne aktuelle ledige kontorlokaler som egner seg til helsesenter på Hauketo. Så hvis noen har egnede lokaler, vil vi gjerne at de melder i fra om dette til bydelsadministrasjonen, sier bydelsoverlege Marit Rognerud.

Artikkeltags