Skal regulere den gamle skytebanen

 Den gamle skytebanen i Prinsdal har ligget død i snart tre år. Nå skal den undersøke, go deretter kommer reguleringsplan.

Den gamle skytebanen i Prinsdal har ligget død i snart tre år. Nå skal den undersøke, go deretter kommer reguleringsplan. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Det er snart tre år siden den gamle Prinsdal skytebane ble nedlagt. Nå skal området reguleres.

DEL

PRINSDAL: Det er flere meninger om hvordan den gamle skytebanen i Prinsdal skal bli. Bystyret vil at det skal utarbeides en reguleringsplan for området som åpner for allsidig bruk til idrett og friluftsformål.

LES OGSÅ SAKEN OM NYTT TILHOLDSSTED FOR SKYTTERNE: – Skytehall må ikke utsettes

Omkring 20 dekar er området på, og nå ønsker man å finne ut hva som ligger i grunnen. For uansett hvordan det skal utnyttes, må det være rent for forurensninger, og dermed kunne godkjennes for den nye bruken.

Helseskadelige ting i bakken kan man altså ikke ha.

Konsulent-jobb

Nå utlyser kommunen jobben med å finne ut hva som må bort. Konsulenten skal utarbeide en kravspesifikasjon som skal være grunnlag for påfølgende graving og fjerning av de forurensede massene.

Det er Friluftsetaten som skal styre både undersøkelsene og arbeidene.

Reguleringsplan

Så skal det lages en reguleringsplan for hvordan området skal bli. Skal det være et naturområde uten spesielle inngrep, eller skal det utformes for idrettslige aktiviteter?

Raskt etter at skytebanen ble nedlagt, la idrettslaget frem et forslag til hvordan de mente det skulle være.

Det er ikke avsatt penger til å gjøre noe på den gamle skytebanen. Det vil med andre ord si at det foreløpig bare skal undersøkes, ryddes for forurensede elementer og utarbeides en reguleringsplan.

I sistnevnte må det bli anledning til å komme med lokale innspill.

Artikkeltags