Gå til sidens hovedinnhold

Søker nye løsninger for Oslo-snøen

Artikkelen er over 10 år gammel

Det blir snødeponering på Åsland og Thomas Ulvens vei også i år.

OSLO/SØNDRE NORDSTRAND: Byrådssekretær Tommy Skjervold i byrådsavdelingen for samferdsel bekrefter at Åsland også i år blir hoveddeponiet for Oslos snømasser.

Men fra 2012 ønsker byrådsavdelingen å ha på plass en bedre løsning for hovedstadens snø.

LES OGSÅ: Deponiet forurenser

Ny konkurranse

– I høst hadde vi ute en bred anbudskonkurranse hvor vi søkte løsninger på hvordan vi skal bli kvitt snøen. Dette var et bredt anbud hvor vi ikke tok stilling til hva slags løsning vi tenkte oss, sier Skjervold.

LES OGSÅ: Si din mening om snødeponi på Stovner

Men ingen av dem som deltok i høstens anbudskonkurranse kunne inngå en kontrakt for denne vinteren.

– Derfor har vi nå i januar utlyst en ny konkurranse hvor vi søker forslag til hvordan vi skal løse snøproblemet fra neste år, sier byrådssekretæren og legger til at løsningen kan være alt fra snøsmeltingsanlegg i lekter, til ulike deponier på land.

LES OGSÅ: Kan bety slutten på snødeponiene

– NCC har jo skissert en løsning med lekter og tomten på Maurtu kan være en mulig tilbyder. Målsettingen er at vi skal ha en løsning på plass til 1. januar 2012. Vi er veldig spente på utfallet av dette anbudet, sier Skjervold.

Årets snø

– Hva blir løsningen i år?

– Vi har fortsatt mye plass igjen på Åsland, selv om det er igjen en del snø der. I tillegg har vi to midlertidige deponeringstomter på Hasle og Thomas Ulvens vei som vi bruker hvis det er behov. Vi er klar over at dette ikke er populært selv om vi har tillatelser til det, så vi ønsker en annen mer langsiktig løsning fra neste år. Vi hadde håpet å få det på plass til 1. januar i år, men det var det ingen i den forrige anbudskonkurransen som kunne oppfylle kravene i år, informerer byrådssekretæren.

I fjor så vi at store snømengder første til flere midlertidige og noen ulovlige deponier. Hvordan ser du på årets vinter?

– Vi skal unngå ulovlige deponier i år. Den snøen som måtte komme er jeg trygg på at vi skal håndtere på en god måte. Nå har vi hatt to vintre rad med ekstremt mye snø. Vi er helt sikre på at vi skal klare å håndtere årets vinter også, sier Skjervold.