Søndre Nordstrand får mer, men må fortsatt kutte

KRITISK: BU-leder Nadeem Butt er kritisk til kuttforslaget av Oslo Sør-midler og vil kjempe for at ordningen blir opprettholdt.

KRITISK: BU-leder Nadeem Butt er kritisk til kuttforslaget av Oslo Sør-midler og vil kjempe for at ordningen blir opprettholdt.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Byrådet foreslår å kutte to millioner Oslo Sør-kroner til neste år.

DEL

SØNDRE NORDSTRAND: I budsjettforslaget har bydelen fått gehør for at de trenger flere midler til bedre dekning av barnevernsutgifter og refusjon av utgifter til unge funksjonshemmede.

Del på Facebook

– Vi får litt mer i år en før, men vi får for lite og vil ha de samme utfordringene som i 2011 med titalls millioner som må dekkes inn med innstramminger på driften. Det kommer til å bli en tøff kur også i 2012, sier avtroppende BU-leder Nadeem Butt.

Byrådet har foreslått en total bevilgning på 923, 12 millioner kroner for Bydel Søndre Nordstrand til neste år, det er en økning på vel elleve millioner kroner eller 1,3 prosent.

Pusterom

I budsjettforslaget er det lagt inn et kutt i Oslo Sør-midlene fra ti til åtte millioner kroner.

– Dette er negativt og veldig uheldig i den situasjonen vi er i. Oslo Sør-midlene er et pusterom og vi vil kjempe for å få dem tilbake, sier Nadeem Butt.

LES OGSÅ: Frykter ikke kutt på Nordstrand

Må se på konsekvensene

Høyres Teddy Kjendlie har ikke fått lest budsjettet skikkelig, men er kritisk til det foreslåtte kuttet av Oslo Sør-midler:

– Jeg skal gå nøye gjennom det og se på hvilke konsekvenser dette vil få lokalt. Oslo Sør-midlene har vært veldig nyttig for oss, og vi tror det er vel anvendte penger. Vi vil jobbe mot bystyret for at Sør-millionene opprettholdes, men det er også viktig at vi ser på hvordan vi bruker pengene og at de får langsiktig effekt, også etter at pengene tar slutt, sier Teddy Kjendlie.

Bydelsdirektør Jan Hagen har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

LES MER OM BUDSJETTORSLAGET HER:

– Fjern Frp-forslag fra budsjettet

Byrådet vil privatisere trikken

Venstre vil stanse privat trikk
 

Artikkeltags