Gå til sidens hovedinnhold

Spilte ut politiet

Artikkelen er over 11 år gammel

Fotballgutta fra Vær Stolt-prosjektet lekte seg til seier i returkampen mot politilaget fra Manglerud. 3-0 ble sluttresultatet mot 4-2 i november.

HOLMLIA: Det ble en fartsfylt og underholdende kamp for de mange tilskuerne. Holmliagutta var klart best, men litt ukomfortable med at «lovens lange arm» stilte med seks kvinner.

LES OGSÅ: Grunn til å Være Stolte

Politiet på sin side var nok litt «frustrerte» over å sette mål nummer to bak egen keeper.

– Her gir vi absolutt alt. Vi var bedre enn sist, lød omkvedet fra muntre tilskuere på sidelinja.

Anne tok avsparket

Der sto både stasjonssjef Gro Smedsrud, Oslos visepolitimester Sveinung Sponheim (ekte Ljans-gutt) og justisminister Knut Storberget.

Sistnevnte innkalt for å sparke kampen i gang, men den oppgaven overlot han til datter Anne på snart 11 år.

– Hun spiller spiss på Ullern 99. En goalgetter som har spilt fotball siden hun var seks år. Det er en stor glede for meg å være med på trening hver onsdag og på kamp i helgene, sa en stolt justisminister.

Ros til Smedsrud

Han nølte ikke med å svare ja da han ble spurt om å overvære denne spesielle fotballkampen, arrangert i samarbeid med politiets «trygghet og tillit»-prosjekt.

LES OGSÅ: LEDER: Hurra for vår Gro

– Ekstra flott er det å treffe Gro Smedsrud her. Det finnes knapt en annen innen politiet jeg har lært mer om forebyggende arbeid av enn Gro, roste han.

Gir selvtillit

Smedsrud på sine side var også full av lovord over det primus motor, Ove Bevolden, har fått i stand på Holmlia.

– Jeg er stolt av hele prosjektet. At ungdom møter politiet på denne måten er bra, poengterer hun.

Vær Stolt-prosjektet arbeider blant annet for å styrke ungdoms selvbilde og selvtillit. Seieren over politiet er helt sikker med på å styrke begge deler. Gutta gliste godt da de gikk av banen.