(Østlandets Blad)

SIGGERUD: Igjen har noen dumpet søppel ulovlig i Ski kommuneskoger. Skogbestyrer Reidar Haugen er både forbannet og oppgitt over søppelet som er kastet langs Haugenveien, en liten turvei mellom Rolandsveien i sør og parkeringsplassen ved Sandbakken i nord.

Her ligger det sekker med klær og sko, hagemøbler og andre møbler, lamper, kjølebag, kosedyr og bamser, en eske som har inneholdt en varmeovn – bare for å nevne noe. Her ligger det også flere kofferter, noen av dem navnet med tusj.

– Dette stammer ikke fra en bedrift; det er fra et privat hjem, slår skogbestyreren fast.

Nå lurer han på om noen kjenner igjen tingene som er kastet.

– Ofte er det slik at den som er eieren, ikke nødvendigvis er syndebukken. Kanskje har de til og med betalt for å få søppelet kjørt bort og levert på mottak. I stedet har noen sett sitt snitt til å dumpe det i skogen og puttet pengene i egen lomme, sier Haugen.

Skogbestyrer Reidar Haugen har fått nye meldinger om søppel dumpet i Ski kommuneskoger. – Jeg begynner å bli forbasket lei 

Leter etter spor

Nå skal han og kollegaen gå gjennom alt søppelet for å se om det er noe der som kan gi en pekepinn på hvor dette stammer fra. Dt beste er om de klarer å finne ut hvem dette tilhører. Hvis ikke, står kommuneskogen selv, som grunneier, ansvarlig for å fjerne søppelhaugen fra turområdet.

Søppelet ligger på begge sider av Haugenveien på Siggerud. Hit kommer man ved å ta av Enebakkveien mot Skogskolonien Roland. Haugenveien er en turvei som går nordover og ender opp ved parkeringsplassen til Sandbakken. Det er bom i sør, men bommen har stått åpen.

Etterlyser vitner

Mandag 2. påskedag ved 17-tiden på ettermiddagen var en dame ute og luftet hunden sin på Haugenveien. Da lå det ikke noe søppel der. Tirsdag morgen var en som driver med hest og bruker turveien som treningsrunde, ute på tur. Han oppdaget søppelhaugene og meldte sporenstreks fra til skogbestyreren.

– Det er for mye til å være kjørt inn med en vanlig tilhenger. Kanskje er det brukt en stor tilhenger eller en kassebil? Dermed er det ikke sikkert at noen har sett søppelet på vei inn. Men hvis noen har opplysninger om saken, så meld gjerne fra til kommuneskogen eller til ØB, oppfordrer Reidar Haugen.

Plukket opp 700 kilo søppel etter dødsbo dumpet på Siggerud. – En ordentlig møkkajobb, sier skogbestyreren.