Fabian (19) klar for å gi alt i VM

VM-KLAR: Fabian Sandven skal spille VM med ungdomslandslaget.

VM-KLAR: Fabian Sandven skal spille VM med ungdomslandslaget.

Artikkelen er over 3 år gammel

Bækkelagets stortalent Fabian Sandven er klar for å kjempe med flagget på brystet i VM i Georgia med ungdomslandslaget (LM98).

DEL

FOLLO/OSLO: - Det er kult å være del av en mesterskapstropp, man spiller på lag med kompiser som man vanligvis spiller imot, og man møter spillere fra nasjoner som deler de samme ambisjonene som deg selv. Det er alltid spennende å se hvordan jevnaldrende rundt omkring i verden spiller håndball. Det er alltid spesielt og ta på seg landslagsdrakten.

19-åringen står med 18 landskamper for ungdomslandslaget og står foran sitt andre mesterskap sammenlagt.

- Jeg har vært med en gang før, men da underpresterte vi. Vi har god tro på at vi skal gjøre det bra i år. Vi har fått mer erfaring og samtlige av spillerne i troppen har utviklet seg, sier Fabian.

Før mesterskapet kastes i gang for fullt den 8. august tilbringes imidlertid noen fridager hjemme i Oslo.

- Foruten trening prøver jeg å samle energi, og tilbringe tid med familie og venner, sier BSK-spilleren.

Tøff gruppe

Torsdag tidligere denne uken ble landslaget samlet på Olympiatoppen på Sognsbann.

- Vi samles på Olympiatoppen for å trene der noen dager. Deretter drar vi ned og har noen treningsdager Georgia før det braker løs. Jeg tror ikke oppkjøringen blir noe problem, vi skal være godt rustet, sier Fabian.

Gruppespillet blir uansett en tøff oppgave med lag som Sverige, Frankrike Bahrain, Danmark og Norge.

-  Vi har kommet i en tøff gruppe med blant annet Danmark og Frankrike, som er meget gode. Men ingenting er umulig, og vi kan absolutt kvalifisere oss for utslagsrundene, sier Fabian.

- Hva er målet?

- Det er å komme seg til kvartfinalen i mesterskapet. Priotering nummer en er å komme seg til utslagsrunden og åttendelsfinalen, men det vi ønsker er å nå en kvartfinale.  Hvis vi når en kvartfinale så har vi gjort et godt mesterskap, men man kan ikke tenke sånn. Vi skal krige i hver kamp uansett om vi spiller en kvartfinale eller om vi spiller om syvendeplass i VM, forteller Fabian.

Andreplass i SOC

Forrige helg ladet spillerne opp med en andreplass totalt i Scandinavian Open Championship (SOC) i STIL Arena, der møtte de Sverige (31-28 seier), Danmark (28-30 tap) og Polen (27-23).

-Scandinavian Open Championship gikk veldig bra. Vi blir mer og mer samspilt, og det er en god harmoni i gruppen. Det var viktig for oss å få spilt noen kamper og få kjent på det før alvoret starter, sier Fabian Sandven.

Artikkeltags