ØSTENSJØ/SØNDRE NORDSTRAND: Bjørndal Idrettsforening er blant dem som nå tilbyr gratis utlån av sportsutstyr.

 - Vi gjør det fordi vi vil ha barn i aktivitet, vi vil at barna skal være ute og drive aktivitet og da kan vi hjelpe til med det. Vi jobber også veldig hardt med skøytebanen, det er vel femte gangen i år som vi prøver å få skøytebane. Det er ikke så lett, sier Trine Nodeland.

Hun er daglig leder i Bjørndal IF og har i dag en del av ansvaret for utlånet av sportsutstyr - et tilbud som klubben i dag har fått ganske bra rutine med.

- Vi har holdt på med dette siden klubben startet for 20 år siden og lånt ut utstyr, sier hun

Etterhvert ble foreningen en del av den nasjonale BUA-ordningen.

- Jeg tror det er 30 BUA-ordninger i hele Norge, fra Steinkjer, Kongsvinger og mange forskjellige steder i hele landet, forklarer Nodeland.

Flere tilbyr utstyr

Ved siden av Bjørndal IF, tilbyr også Klemetsrud Idrettslag, Holmlia Sportsklubb og Bøler frivillighetsentral i Bydel Østensjø gratis utlån av vinterutstyr som ski, skøyter og akebrett.

- Vi i Bjørndal IF har en fordel med at vi har utstyret der hvor du kan bruke det. Holmlia og Klemetsrud har utstyr, men da må du ta med deg utsyret og bruke det et annet sted. Her kan du låne utstyr og så kan du gå på skøyter. Når vi har skiføre, så kan du gå på ski, sier hun.

- Hvor viktig er det at flere klubber tilbyr dette?

-Barn og unge trenger ikke å kjøpe eget utstyr som er veldig dyrt da de kan låne det. Det er et veldig godt tiltak for folkehelsa, sier Nodeland

Vinteren har vært en ganske mild og ikke vært helt enkel for den som liker vinteridrett, men responsen har til tross for det vært helt grei.

- Forrige helg og denne helgen klarte vi å ha åpent. Vi må bare tørre å gjøre det når det er mulighet. Vi kan ikke bare tenke at "ok, nå blir det mildt, så da gidder vi ikke å prøve. Vi har en egen facebook-side "skjer på Bjørndal" og der legger jeg ut informasjon hvis boden er åpen og at vi har skøyteis. Hittil i år har vi hatt 464 registrerte utlån, men det er sikkert mer iom at skolene ikke er så flinke til å registrere alt utstyret de bruker, forteller Trine Nodeland.

- Bra tilbud

Mostafa  (10) og Emma (10) fra klasse 5A på Bjørndal Skole er godt fornøyd med tilbudet.

- Jeg synes det er bra at man kan gå både på ski og skøyter, at det er lov til å låne. Det er gøy og bra at det er sånn, sier Emma.

Og de har benyttet seg av tilbudet.

- Hvis det er dårlig vær så gjør jeg det ikke, men hvis det er bra vær så går jeg på ski og skøyter. Jeg går hver helg, sier Mostafa til Nordstrands Blad.

Her kan du låne sportsutstyr

  • Bjørndal Idrettsforening tilbyr utlån på kveldstid i ukedagene, i tillegg mellom 11.30-16.00 hver helg.
  • BUA til Klemetsrud Idrettsforening er åpen hver torsdag fra klokken 17.00-19.00
  • Holmlia Sportsklubb har utlån tirsdager og torsdager fra klokken 17.00-19.00..
  • BUA Østensjø holder til på Bøler frivilligsentral og har utlån hverdager mellom klokken 09-15.