Gå til sidens hovedinnhold

Der samboere slår løs på hverandre

Artikkelen er over 12 år gammel

– Perfekt parterapi, kaller Dag Nergaard og samboer Ann-Renate Aass hardtreningen i kickboksing i Oppsal Arena.

OPPSAL: Samboerparet fra Oppsal er to av de mest ivrige på tirsdagstreningen til Terje Wick Andresen. Den tidligere topputøveren startet nylig opp kurs i kickboksing i den ene salen i storstua på Oppsal, og interessen har vært voldsom. Dag og Ann-Renate er to av dem som er blitt bitt av basillen.

– Vi begynte i januar med å trene hver tirsdag. Nå har vi begynt å trene fredager i tillegg. Vi merker allerede etter to treningsmåneder at vi har blitt strammere i kroppen, fått mer energi og overskudd, og blitt smidigere, smiler Dag og Ann-Renate.

Blir motivert

Oppsal-paret forteller at det går hardt for seg på trening.

– Dette er nok litt verre for meg enn for Dag, ler Ann-Renate.

De forteller at venner og bekjente stusser litt når de beretter om at de trener kickboksing sammen.

– Det skaper ikke konflikter, snarere tvert imot. Det er utrolig befriende å denge løs uten at det er farlig og innenfor trygge, veiledende rammer. Og den indre roen etter trening slår det meste av alternativ medisin og terapi, sier Dag.

Oppsal-paret skryter av instruktør Wick Andresen, som de synes gjør en god jobb med å få sine elever til å gi alt.

– Han er veldig flink til å motivere oss, sier Ann-Renate.

Myk form for kickboksing

Wick Andresen selv er høyt oppe om dagen. Instruktøren synes naturlig nok det er helt topp at treningsopplegget hans har slått så bra til.

– Jeg har trent kickboksing på Bjerke i mange år, og siden jul har jeg holdt på her også. I første rekke booket jeg bare salen i Oppsal Arena frem til påske, men nå har jeg allerede forlenget ut året. Til den første treningen hadde jeg 50 på lista, og da var pariet fullt. I tillegg dukket det opp 40 til som jeg måtte si nei til, forteller Wick Andresen.

Han forteller at han har fått inntrykk av at mange setter pris på treningen. I motsetning til vanlig kickboksing, trenes det i Oppsal Arena bare med puter – og én slår eller sparker av gangen.

– Folk er fornøyde, og det virker som om mange har kastet potetgullposen for å komme i form. Jeg har hørt at mange sier de gleder seg til timen, smiler Wick Andresen.

Jentene i overtall

Etter at det startet med bare tirsdagstreninger, har instruktøren utvidet med partier både mandag og enkelte fredager i tillegg.

– Det er fortsatt muligheter å trene her for folk som ønsker det. Det kan også hende jeg utvider med enda et parti.

Oppsiktsvekkende er det kanskje at 80 prosent av medlemsmassen til nå består av kvinner.

– Saltrening er tradisjonelt noe som fascinerer jenter mest, så egentlig er jeg fornøyd med 20 prosent menn, sier Terje Wick Andresen.

Rikke Albrechtsen er en av jentene som benytter seg av treningstilbudet. Med sine 14 år, er samtidig Rikke blant de yngste på trening ettersom aldersgrensa for å trene kickboksing i Oppsal Arena er 13 år.

– Dette er en grei måte å få trent på, og jeg synes det er spennende å kombinere slag og spark. Før jeg begynte her hadde jeg aldri prøvd noen form for kampsport, men jeg hadde lyst til å prøve selvforsvar, sier Rikke.