Satser videre med Oppsal

BLIR MED VIDERE: Kristian Bjørseth takker ikke nei til PostNord-ligaen med barndomsklubben Oppsal. Mot Ready avsluttet han sesongen med hattrick.

BLIR MED VIDERE: Kristian Bjørseth takker ikke nei til PostNord-ligaen med barndomsklubben Oppsal. Mot Ready avsluttet han sesongen med hattrick.

Kristian Bjørseth (26) avsluttet med hattrick da fotballherrene til Oppsal feide over Ready 7-0 i siste seriekamp, og er en av spillerne Oppsal vil ha med seg videre neste sesong i PostNord-ligaen.

DEL

HEMING: - Det meste satt i dag, så det var moro å avslutte sånn, sier Bjørseth.

Og enda mer moro kan det bli neste år i PostNord-ligaen, for det aller meste tyder på at 26-åringen blir å finne i Oppsal-trøya også da.

- Ja, jeg skal det. Det er klubben i mitt hjerte det, vet du, sier Bjørseth.

Det kan bli sammen med barndomskamerat- og hurtigtoget Adrian Fritzøe Østman.

- Det ser ut som at jeg blir i Oppsal, ja, sier Østman.

Og det er som musikk i trener Gisle Olsens ører.

- De er jo klubbspillere og de har jo blitt trent av meg siden de var seks år, så de må jo spørre meg først om hva de skal gjøre. Og jeg har sagt at de blir, så det er ikke tøffere avtale enn det, sier Olsen med en liten latter.

Åtte spillere skal bort

Men fra spøk til alvor, Oppsal har fortsatt en jobb å gjøre foran neste sesong hvor planen er å kutte ned til 24 spillere, og hittil er det klart at Haakon Berg og Patrick Tangerud gir seg.

- Det har noe med økonomi å gjøre. Det er dyrt å ha så mange spillere. Det er treningsleir og utstyr, så om vi kutter ti spillere, sparer vi 100 000 kroner. Hvis man skal ta nye steg, så må de som har vært de åtte svakeste i år ut og så må vi kanskje ha to-tre nye spillere som er bedre enn det vi har nå for å ta nivået neste år, sier Olsen.

Denne sesongen har Oppsal vært gode med en målforskjell på 85-17, og Olsen har troen på at elevene hans skal hevde seg også neste sesong.

Selv om om divisjonen da heter PostNord-ligaen - divisjonen Oppsal rykket rett ned fra for to år siden.

- Vi står ikke noe særlig tilbake for de andre lagene i 2. divisjon, men et er klart at vi må bli litt bedre defensivt, vi er litt slurvete når vi mister ballen og sånn. Offensivt scorer vi mål, så vi er absolutt på høyde med de på nedre halvdel i 2. divisjon, foreløpig. Men i løpet av vinteren skal vi nok kunne slå hvem som helst, mener Olsen.

Den jobben starter man på 1. desember i Manglerudhallen.

Avsluttet med 7-0

I sesongavslutningen mot Ready tok Oppsal styringen fra start, men trøblet foran mål de første 45 minuttene.

- Vi slurvet og var litt "off", men så fikk vi en psykologisk riktig scoring 30 sekunder før pause, sier Olsen.

Da puttet Wilhelm Osman Adra 1-0, og etter pause kjørte Oppsal fullstendig over Ready.

2-0 kom tre minutter etter pause da Kristian Bjørseth utnyttet en feil av Ready-keeper Hiwa Hosseinzadeh.

- Han brukte litt tid med ballen, så noen ganger går det å bryte han og andre ganger går det ikke, og i dag gikk det, sier Bjørseth.

3-0 limte 26-åringen i krysset, før han syv minutter senere var sist på 4-0.

- Han har slitt litt på scoringssiden i det siste, så det var litt gøy at det løsnet litt for han, sier Olsen.

Så kjempet Lasse Brandsdal inn 5-0, innbytter Marius Nordskag Løvhaug gjorde 6-0, før Brandsdal avsluttet festen med 7-0 like før slutt.

- Jeg er fornøyd med avslutningen, ja. Vi nådde målene våre som vi satte etter at opprykket var sikret, så det blir ikke bedre enn det, forteller Bjørseth.

KAMPFAKTA:

Ready 0 (0)

Oppsal IF 7 (1)

Norsk Tipping-ligaen fotball, herrer

Heming kunstgress

Mål: 0-1 Wilhelm Osman Adra (45), 0-2 Kristian Bjørseth (48), 0-3 Bjørseth (60), 0-4 Bjørseth (67), 0-5 Lasse Brandsdal (77), 0-6 Marius Nordskag Løvhaug (81), 0-7 Brandsdal (90).

Oppsal: Clement Twizere Buhake - Mikkel Klein Gulbrandsen, Thomas Rath Hasle, Mats Ulvund Paulsberg (50: Sølve Dahlin Sæter), Tallak Galba Oluwole Jerman Bright-Taylor, Wilhelm Osman Adra, Adrian Fritzøe Østman (59: Torjus Kydland), Mats Thomassen Kristiansen (45: Dreni Ademaj), Mats Winsnes (66: Amar Haram Babic), Kristian Bjørseth (70: Marius Nordskag Løvhaug), Lasse Brandsdal.

Gule kort: Thomas Rath Hasle, Wilhelm Osman Adra (Oppsal).

Dommer: Herman Holthe (Bækkelagets SK)

Artikkeltags