Gå til sidens hovedinnhold

Oppsal-keeper klar for norsk toppklubb

Artikkelen er over 3 år gammel

Mathias Eriksen Ranmark har gjort en bra jobb mellom stengene for fotballherrene til Oppsal, nå er han solgt til Ole Gunnar Solskjærs Molde.

HOLMEN: - Jeg har ventet på muligheten, men at den skulle komme nå var litt kult. Jeg har vært litt rundt i andre klubber, så det er kult at det blir Molde, en av de største klubbene i Norge. Jeg gleder meg veldig, sier Mathias Eriksen Ranmark.

Fredag kom nyheten om at 21-åringen var klar for storklubben Molde, og spilleklar fra 20. juli.

- De har fulgt med meg en stund og så var jeg der oppe i forrige uke, fra søndag til torsdag og trente. Jeg fikk beskjed for litt over en uke siden at de ville hente meg, og så ble vi enige denne uka, sier Ranmark.

I første omgang har partene skrevet under på en kontrakt på halvannet år.

- Går det bra, så er muligheten for å forlenge kontrakten der. Jeg har et og halvt år til å vise at jeg kan være der lenger, så jeg er fornøyd med det, forteller Ranmark.

LES OGSÅ: Tok med seg storseier inn i sommerferien

Skal være andrekeeper

Eriksen Ranmark kan se tilbake på en fin sesong i Oppsals mål denne sesongen og skal ha sin del av æren for at klubben så langt ligger på en tredjeplass i sin avdeling i tredjedivisjon, men i Molde venter helt andre utfordringer.

- Det er klart at det blir det. Jeg må bare jobbe hardt hver dag og se hvor langt det rekker. Jeg håper en dag å bli førstekeeper der. Det er derfor jeg drar dit, sier Ranmark.

Per dags dato må han nok finne seg i en plass på benken bak svenske Andreas Linde, i tillegg har Molde Neydson da Silva fra Brasil som et alternativ på keeperplassen.

- Jeg tror det er planen at jeg blir andrekeeper og så må jeg pushe han på trening. Jeg satser på at jeg klarer meg bra, sier han.

- Hva tror du om fremtiden?

Jeg tror det blir bra jeg så lenge jeg fortsetter å trene hardt og sånn. Det er aldri grenser for hvor langt man kan nå, mener Ranmark, som også har en fortid i Manglerud Star og Abildsø.

LES OGSÅ: Julian klar for RBK

LES OGSÅ: Oppsals keeperhelt frustrerte serielederen

- Moro at vi produserer tippeligaspillere

I Oppsal er man glade på keeperens vegne - og tar overgangen som en tillitserklæring.

- Det er bare positivt at vi produserer tippeligaspillere, det er bare moro. Og så tjener vi litt penger på han også, sier Olsen.

Selv om klubben mister sitt soleklare førstevalg gjennom flere sesonger, så har treneren troen på fremtiden.

- Vi har bygd opp Clement (Twizere Buhake) i to år. Han er vel så bra, holdt nullen (mot Holmen) og spilte en god kamp, så vi får bare lage en ny, sier Olsen.

Den jobben starter Oppsal på nå.

 - Vi har en god junior, som heter Håvard Tidemansen, men han er nok kanskje to år unna. Vi får prøve å finne en som vi kan ha i backup nå i høst, forteller Gisle Olsen.