LAMBERTSETER: Veien frem til dagens flunkende nye kunstgressanlegg på Lambertseter har både vært lang og kronglete. Men torsdag ettermiddag kunne de endelig ta det nye praktanlegget i bruk etter en storslått åpning.

Del på Facebook

Startet i 2004

Jørn Karlsvik i Lambertseter IF sa under åpningen at det har vært en lang og hard prosess for å få på plass banen.

– Vi trodde at vi skulle få kunstgressbane i løpet av fire år. Men da vi endelig skulle begynne å bygge i 2007 ble det gjort noen interessante funn i bakken av Byantikvaren og hele prosjektet ble midlertidig skrinlagt, sier Karlsvik.

Les også: Lambertseter fotball snart i kne

Men i 2010, etter mange timer i telefon og brevutveksling med riksantikvaren og byantikvaren, ble funnene registrert og de kunne begynne å bygge banen som ble åpnet torsdag.

– Dette er et kjempeløft for klubben. Nå må en ny hall på plass og da vil vi ha de beste treningsfasilitetene i byen, sier Karlsvik.

Les også: Hallplanene klare

Kjempeløft for klubben

Leder i Lambertseter fotball, Bjørn Guttormsen, fortalte Nordstrands Blad i 2009 at de opplevde medlemsflukt fra klubben på grunn av manglende fasiliteter.

Nå ser han mye lysere på fremtiden i klubben.

– Dette var redningen for oss. Nå har vi en bane som kun skal brukes til fotball, sier han.

Han håper de nye fasilitetene i klubben gjør at de yngre i klubben ønsker å være i Lambertseter IF i fremtiden.

– Vi har opplevd at de yngre har meldt overgang til naboklubbene. Nå kan vi kanskje få noen over til oss, sier Guttormsen.

– Vi har store kull med yngre spillere. Så dette anlegget er alfa omega for fremtiden vår, sier Bjørn Guttormsen.