FREDRIKSTAD: - Det smaker veldig godt med gull. Det betyr mye, for det er det første trofeet vi vinner sammen som et lag. Så det er veldig spesielt, sier Henrik Jevnaker.

Gullguttene kunne løfte pokalen etter en lang helg med håndball og en finale som gikk til sudden death.

- Det kunne gått begge veier dette, så det var vel egentlig bare tilfeldigheter. Men vi er glad for at vi dro dette i land, sier Henrik.

Men selv om det ble nervepirrende jevnt i finalen, så var det BSKs syvende seier på syv mulige i cupen.

- For oss er det meget bra. Vi har slitt litt med varierende resultater, men nå har vi vist at vi kan vinne alt, sier Christoffer Lunde.

LES OGSÅ: NIFs 13-åringer herjet i Fredrikstad Cup

Startet med triller mot Haslum

Bækkelaget fikk en tøff start på cupen mot Haslum 2, men de trakk det lengste strået med 12-11 seier. Deretter ventet Bjørnar, Vestre Bærum og Ull/Kisa i de tre siste kampene i gruppespillet.

- Vi startet sterkt og vinner de tre kampene mot "hovedmotstanderne" og så tar vi også seier mot de to andre, sier Christoffer.

Spesielt kampen mot Vestre Bærum ble både spennende (12-11) og en våt affære.

- I kampen mot Vestre Bærum spilte vi ute i pøsende regn, så det var vanskelig. Hårgelen rant jo og man så ingenting. Det var ikke noe deilig det, sier Henrik.

I semifinalen ventet naboen Nordstrand på den andre banehalvdelen.

- Vi ledet 7-0 etter syv minutter, sier Henrik.

Men så jevnet det hele seg ut da Nordstrand slo kraftig tilbake, og var blant annet like bak på 7-6.

- Vi hadde en dårlig periode som gjorde at de tok oss igjen, men vi klarte å dra det i land, sier Henrik.

Bækkelaget vant 15-10.

I finalen ventet Frogner og det ble som nevnt en jevn batalje selv om Bækkelaget ledet det meste av kampen.

- Vi sto en bra forsvarsmatch, de får lov til å skyte på de sjansene vi lar de få lov til å avslutte på, men det vi gjør feil er at vi mister ballen og da får vi dem rett bak, sier Christoffer.

Da dommerne blåste av ved full tid sto det 15-15.

- Det ble to ekstraomganger og så var det Golden Goal, og da var det vi som trakk det lengste strået da Henrik Jevnaker, også kjent som blekkspruten scoret. Det var en ubeskrivelig følelse å se den ballen gå inn, sier Christoffer etter 19-18 seier.

LES OGSÅ: Vant Hummel Cup for andre gang

Beste klubb

Bækkelaget ble også kåret til turneringens beste klubb, men bare ett poeng bak ble Nordstrand IF nummer to.

I tillegg til BSK G16, så gikk også G13 til topps med 11-9 seier over Fjellhammer. Også NIF hadde grunn til å glede seg over bra innsats.

Seniorlaget fikk med seg sølvmedalje etter 15-10 tap for Østsiden mens J12-laget og G16 begge kom seg til semifinalen der de røk for henholdsvis Tindlund og Bækkelaget.