Historisk EM-gull for Oppsal-duo

GODE SOM GULL: Martine Welfler og Rikke Marie Granlund er europamestere i beach-håndball. Dette var det første norske gullet i beach.

GODE SOM GULL: Martine Welfler og Rikke Marie Granlund er europamestere i beach-håndball. Dette var det første norske gullet i beach. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Oppsals Rikke Marie Granlund og Martine Welfler er europamestere i sandhåndball etter at Norge vant EM i Kroatia.

DEL

OSLO: - Det var femte gangen jeg prøvde nå, så det var helt "sykt" deilig. Vi hadde aldri fått EM-gull i beach-håndball før, så det er det første og vi er litt historiske, sier Martine Welfler.

Hun har nemlig kjempet med flagget på brystet i flere år, vel og merke i sanden, og kan skilte med både sølv og bronse.

- Jeg synes det er veldig fortjent egentlig at vi endelig greide det. De gangene vi har røket rett før, så har det vært på bittesmå marginer, og det kunne like gjerne gått vår vei. Endelig hadde vi sandklumpene på vår side, sier Martine med en liten latter.

I dette mesterskapet var imidlertid jentene vanskelige å slå med åtte seiere av ni mulige.

Ubeseiret gjennom gruppespillet

I gruppespillet fikk Norge en fin start tre strake seiere mot Ukraina, Sverige og Frankrike.

- Jeg følte at vi hadde kontroll både på Italia og Hellas selv om vi slet litt mot Hellas i andre sett. Men vi hadde kontroll og jeg følte at vi kom til å vinne kampen, sier Rikke.

Kampen mot Sverige var både jevn og litt spesiell.

- Jeg tror egentlig at det var mest fordi at det var Sverige, tror jeg. Jeg følte at det var litt kampen om skandinavia. Det var det eneste skandinaviske laget vi møtte. Vi vant den kampen, så det var deilig, sier Rikke.

I mellomspillet maktet de norske jentene å vinne over Polen, Hellas, Italia og Ungarn.

- Det var noen kamper vi kom litt bakpå, men jeg følte hele tiden at vi hadde troen og vi ga oss ikke. Vi vet at du kan lede med seks poeng når det er ett minutt igjen, og så kan du tape kampen, for det er så lite om å gjøre. Vi kjempet helt til siste sekund. Jeg tror det gjorde at vi greide å vinne egentlig, sier Martine.

LES OGSÅ: Oppsal vant den første testen

LES OGSÅ: Banket Larvik i Beach-NM

Nervepirrende kvartfinale

I siste kamp mot Nederland endte det imidlertid med tap 2-1 etter shootout, men Norge var fra før klare for kvartfinale.

Der ventet Russland.

- Russland er skikkelig gode, jeg følte egentlig litt at det var finalen. Jeg var nesten mer glad da vi vant den kampen der, for det var mye mer nerver fordi det var shootout, og så var det åtte shootouter eller noe, sier Martine.

I semifinalen ventet Spania på den andre banehalvdelen, og der var det nok en gang duket for en spennende avslutning etter 20-18 til Norge i første sett.

- Spania er et lag vi har møtt hvert år egentlig og i fjor tapte vi for dem i semifinalen, så i år var vi skikkelig giret. Vi tenkte at i år skal vi til den finalen der, sier Martine.

Og etter en dobbeltredning av Rikke Granlund var finaleplassen sikret.

- Det var deilig altså, sier Rikke.

Da det var klart for finale ventet Polen nok en gang på den andre banehalvdelen.

- Vi hadde skikkelig troen på at vi skulle ta de, men Polen hadde blitt bedre på de få dagene siden den første kampen mot de. Så det ble litt tøffere mot de enn hva vi hadde tenkt egentlig, men vi klarte å holde oss skjerpet, og greide å dra det i land, forklarer Martine Wefler.

LES OGSÅ: NIF avsluttet sesongen med Beach-NM

LES OGSÅ: NIF herjet i søla

Skal til World Games i Polen

Det blir imidlertid ingen lang sommerferie for Rikke og Martine når Oppsal nå tar sommerferie neste uke. Siste uken i juli samles de igjen med beach-landslaget, denne gangen skal de spille World Games i Polen.

- Det er et uoffisielt OL. Det er for de idrettene som ikke har OL-grener enda, så det er et kjempestort arrangement. Jeg var på det i Columbia for fire år siden og det var helt "sykt". På avslutningssermonien var det 30 000 og så på. Det er ganske stort altså, forklarer Martine.

- Hva er målet der?

- Nå går vi vel for gull igjen da, men nå kommer jo Brasil blant annet da, som er veldig gode. Vi kan ikke sette oss noe dårligere mål nå. Alt kan skje og det blir veldig tøft, men vi har en sjanse, sier jentene.

Artikkeltags