Oppsal snappet poeng fra bronsevinnerne

SEIERSKLEM: Susann Iren Hall var tidlig ute med en varm klem til matchvinner Rebecca Steinheim etter 27-27 mot Glassverket.

SEIERSKLEM: Susann Iren Hall var tidlig ute med en varm klem til matchvinner Rebecca Steinheim etter 27-27 mot Glassverket. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Håndballdamene til Oppsal var ikke akkurat favoritter mot bronsevinnerne fra Glassverket, men fightervilje, moral og en iskald scoring sørget for uavgjort og 27-27 i Oppsal Arena.

DEL

OPPSAL: - Vi er glade for at vi klarte å ta ett poeng fra de. Det er litt opptur etter forrige kamp, for da var man veldig skuffet etter tapet mot Rælingen, sier Rebecca Steinheim.

Med bare noen sekunder igjen på tavla måtte 22-åringen skyte, og det endte iskladt bak Glassverkets Guro Rundbråten.

- Jeg så at det var tre sekunder igjen, så da tenkte jeg at vi ikke hadde noe å tape og det var bare å skyte. Det var moro at den gikk inn, forklarer Steinheim, som scoret fire mål på seks skudd.

LES OGSÅ: Oppsal sjanseløse mot bunnlaget Rælingen

Fikk flyt med syv mot seks

Glassverket kom til Oppsal Arena med en god posjon selvtillit etter seieren over Byåsen i forrige runde og måtte ha poeng for å vinne få med seg bronsemedaljene i GRUNDIGligaen.

Det var også Glassverket som kom best i gang og ledet med et par baller det første kvarteret.

- Vi måtte justere noen småting både i fremoverspillet og bakover, men når vi fikk ordnet opp i det, så viste vi hvor gode vi kan være. Og vi fikk bedre flyt da vi la om til syv mot seks i angrep, sier Kristin Halvorsen.

Trekket lyktes, og Oppsal gikk fra 9-11 til 13-11 i løpet av en fem minutters periode.

Til pause stod det 16-16.

- Jeg synes vi gjør en bra første omgang med 16 mål, det er lenge siden vi har hatt så mange mål på en omgang, så det er vi veldig fornøyd med. Jeg er ikke helt fornøyd med at vi slipper inn 16, så der er det noen ting vi må justere, sier trener Børge Brown.

Men etter hvilen var igjen Glassverket det førende laget med blant annet 22-19 ledelse.

- Vi kom litt tregt i gang etter pausen og vi var ikke like aggressive i forsvar. Det ble en del tekniske feil og skuddbom, men jeg følte at vi fikk endret på det, sier Halvorsen.

Plutselig satt det meste Oppsal prøvde på, og anført en råsterk Halvorsen på linja utlignet de til 25-25 snaue seks minutter før slutt.

- Jeg er glad for at jeg setter de mulighetene jeg får. Jeg følte at vi var inne i kampen hele veien, sier Halvorsen.

Resten av kampen ble dermed noe nervepirrende for begge lag, og den endte som nevnt med en utligning til 27-27 av Rebecca Steinheim.

- Jeg føler det var en jevn kamp hele veien, og jeg er stolt av det vi klarer å prestere som lag i dag. Det er gøy at vi viser at vi kan spille så bra mot et lag som tar bronse i serien, sier Kristin Halvorsen.

LES OGSÅ: Nå starter alvoret for Oppsal etter syv tap

LES OGSÅ: June Bøttger sikret ett poeng for Oppsal

- Stor sjanse for Larvik i sluttspillet

Oppsal endte med en syvendeplass på tabellen og 14 poeng etter endt serie, og får nå et par uker uten kamp siden kvartfinalen i sluttspillet ikke starter før 19. april.

- Sjansen for at vi får Larvik er ganske stor, så får vi se. Vi får trene godt inn mot sluttspillet, ta påske og så får vi se hva som skjer i sluttspillet om hvem vi får, sier Brown.

Og ganske riktig, mandag ble det kjent at seriemester Larvik valgte Oppsal som sin kvartfinalemotstander, og 19. april møtes lagene i første kvartfinale i Oppsal Arena.

KAMPFAKTA:

Oppsal 27 (16)

Glassverket 27 (16)

GRUNDIGligaen håndball, damer

Oppsal Arena

Oppsal: Marie Sundfør Tømmerbakke, Thea Granlund - Anna Huse, Hanne Sofie Wilberg, June Bøttger 5, Christina Solheim Andersen 5, Tina Magnus 1, Susann Iren Hall, Rebecca Steinheim 4, Marie Lystad, Kristin Halvorsen 8 (5), Marte Røkke 2, Mariann Gabrielsen 2 (1).

Scoringer Glassveket: Mette Leipart 2, Tiril Günther Merg 3, Line Bjørnsen 2, Birna Berg Haraldsdottir 8 (5), Emilie Christensen 8, Martine Wolff 3, Marianne Iversen 1.

Utvisninger: Oppsal: 2x2. Glassverket: 1x2.

Dommere: Ismet Kvakic og Tommy Andre Eriksen.

Tilskuere: 410

Artikkeltags