Gå til sidens hovedinnhold

Ellevill gulljubel i nordisk skolemesterskap

Artikkelen er over 4 år gammel

Håndballklubbene Oppsal og Nordstrand var godt representert da de norske jentene gikk til topps under nordisk skolemesterskap (The Nordic Capito School Games) fredag i KFUM-hallen.

EKEBERG: - Det er ganske stort. Jeg er veldig stolt av jentene og av det vi har klart å få til sammen, sier Anine Lyholt fra Nordstrand.

Jentene smilte fra øre til øre etter å ha vunnet tre av fire matcher, men de måtte imidlertid vente før de kunne slippe jubelen løs.

Sverige og Norge var likt på poeng, og det hele kunne bikke Sveriges vei hvis de slo Island med 23 mål eller mer.

- Det er målforskjellen som teller, så da var det bare å håpe på det beste. Vi heiet veldig mye på Island ja, smiler Anine.

Noe skikkelig medaljeutdeling ble det ikke, men det vanket likevel en liten sjokolademedalje fra trenerne.

- Det ble det, men det er greit det også, og vi vet jo at vi har vunnet og sjokolade er jo godt det. Det smaker ekstra godt nå da, sier Oppsals Neah Lynghjem.

Storseier i de to første kampene

De norske jentene fikk en god start på turneringen med henholdsvis 31-9 seier over Finland og 23-10 over Island.

- Vi spilte veldig bra sammen og gjorde hverandre gode, sier Anine.

Danmark i den tredje matchen ble derimot atskillig tøffere.

- Vi kom godt inn i kampen og fikk en god ledelse, men så jevnet det seg ut utover kampen, sier Neah.

De norske jentene klarte likevel å holde hodet kaldt, og vant 20-15.

- Det var jevnt mot slutten spillemessig og det var ikke så mange mål, sier Neah.

Med poeng mot Sverige kunne Norge sikre gullet, men våre naboer ble en tøff nøtt å knekke.

- Det var vanskelig å løse forsvaret og deres angrepsspill. De hadde mange fintesterke spillere som ofte fikk komme igjennom forsvaret vårt og det gjorde at de fikk en god ledelse i starten. Når vi misser i angrep, skyter for tidlig i noen situasjoner og ikke får til det vi skal, så ble det vanskeligere å hente seg inn igjen i kampen, sier Neah.

En real sluttspurt ga likevel håp om poeng.

- Vi jobbet veldig hardt i de to siste minuttene hvor vi fikk inn tre raske mål på kontringer. Vi bestemte oss i timeouten at vi skulle skulle prøve å legge oss ut mann mot mann for å få snappet ballen og score et kjapt mål, sier Neah.

Det hele endte 22-21 etter at en teknisk feil gjorde at planen rant ut i sanden.

Ni lokale jenter på laget

Norge tok det hele på målforskjell, og det er en imponerende prestasjon av ungjentene.

- Jeg synes at laget har spilt bra siden vi ikke har spilt så mye sammen. Vi har hatt en treningskamp og så har vi bare trent, sier Neah.

Ekstra moro er det at såpass mange lokale jenter er med i troppen på ti spillere, som er rekruttert via skolene i Oslo etter uttakstreninger.

- Det var fire fra Nordstrand og fem fra Oppsal. Det er veldig gøy at så mange fra to lag har klart å komme med, sier Neah.

Noen sommerferie kan ikke jentene ta ennå siden de allerede denne helgen spiller Fredrikstad Cup, i tillegg skal de være med i flere andre cuper denne sommeren.

KAMPFAKTA:

Sverige 22 (13)

Norge 21 (10)

The Nordic Capito School Games (J14-15) håndball, jenter

KFUM-hallen

Norge/Oslo: Guro Yan Skotte (Oppsal) 1, Melisa Mulaj (Oppsal) 5, Elise Mulaj (Oppsal) 1, Thea Emilie Martinsen (Oppsal) 1, Matea Sekulie (Ullern) 4, Synne Haagensen (Nordstrand IF), Frida Østlie (Nordstrand IF) 3, Anine Lyholt (Nordstrand IF) 2, Emilie Karsrud (Nordstrand) 1, Neah Lynghjem (Oppsal) 3.