Fikk treningsråd av Heidi Løke

STJERNEMØTE: Linus, Mathias, Hanna og Kristoffer stortrivdes på håndballskolen til Heidi Løke den første uken etter skoleslutt.

STJERNEMØTE: Linus, Mathias, Hanna og Kristoffer stortrivdes på håndballskolen til Heidi Løke den første uken etter skoleslutt.

Artikkelen er over 3 år gammel

Hanna Schell Hansen fra Skullerud fikk både venner og gode tips da hun for første gang deltok på Heidi Løke Håndballskole i Bjørnholthallen nylig.

DEL

BJØRNDAL: - Jeg synes det har vært veldig gøy. Jeg har fått mange nye venner, og en del nye nummere. Jeg hadde lyst til å lære litt mer håndball, og så er jeg stor fan av Heidi Løke. Det er et sted hvor man kan lære masse håndball, sier Hanna Schell Hansen (10).

Fem dager med håndball i Bjørnholthallen uka etter sommerferien er over for 10-åringen, som også trosset smertene i ankelen for å delta.

- Jeg har strukket en sene. Jeg burde egentlig holdt meg i ro, men jeg hadde ikke lyst til det, sier Hanna.

Nå håper hun at uken i Bjørnholthallen gir erfaringer hun kan ta med seg videre.

- Mamma og pappa så på nettsiden at det var Heidi Løke som hadde håndballskolen, så da hadde jeg lyst til å dra hit. Jeg så at man lærer mye her og når jeg kommer tilbake til Bøler så har jeg kanskje lært mye annerledes enn de andre, forklarer 10-åringen.

LES OGSÅ: Adrian trente med verdens beste strekspiller

Ble testet

Det kan det være muligheter for med instruktører som Heidi Løke selv, Amanda Kurtovic, Marinko Kurtovic, Arne Senstad og Gyør-spiller Jana Knedlikova.

De 212 barna ble drillet i alt fra basistrening til forskjellige øvelser for å ta gode avgjørelser i kampens hete, i tillegg holdt tidligere Larvikspiller Anja Edin foredrag om mental helse.

- Jeg har lært forskjellige finter, hoppskudd og andre småting. Og så har vi vært på en test der vi gjør noen øvelser og så er det noen damer som ser hvordan vi løper og sånn. Og så får vi svar på hvordan vi skal bli bedre i håndball. Jeg kan kanskje bli bedre på balanse, der slet jeg litt, forteller Hanna.

Kristoffer Andreassen (10) fra Bjørndal var en annen som fant veien til håndballtrening i stedet for å sole seg den første uka i sommerferien.

- Min hobby er å trene og jeg elsker håndball, så jeg vil bare utvikle håndballkarrieren min, sier Kristoffer.

Han er imidlertid ikke den eneste som har ambisjoner på håndballbanen.

Det har også blant andre Mathias Sebastian Wettergren fra Bjørndal.

- Jeg vil være den som trener mest og scorer flest mål, sier han.

- Hva med landslaget?

- Ja, fordi da får jeg presentere hjemlandet mitt for de alle de andre landene og de som ser på. Da kan de se og lære at det laget er ganske bra og sånn. Kanskje jeg får være med hvis jeg trener mer og mer, forteller Mathias.

LES OGSÅ: Trente med stjernespillere (bildeserie)

LES OGSÅ: Trente med verdensmesterne

Inspirert håndballstjerne

Dette var sjette gangen Heidi Løke arrangerte håndballskole i Bjørnholthallen.

- Det er inspirerende med alle de barna som ønsker å lære noe. Man har jo vært ung en gang selv også. Jeg skulle ønske at det var flere sånne tilbud da jeg var ung, sier Heidi Løke.

Med over 200 deltakere var det tilnærmet full påmelding også i år.

- Skolen er veldig populær den. Vi har vært veldig kjent for å ha veldig gode instruktører, mange landslagsspillere  og at det har vært veldig interessant for barna. I tillegg har vi hatt foredrag om kosthold, og i år har vi hatt Anja Edin her med mental trening, sier Løke.

- Hvor lenge ser du for deg å ha håndballskole her?

- Det vet jeg ikke, men det er gøy å være her og samarbeide med Truls Wettergren, Bjørndal Idrettsforening og Arne Senstad. Så vi kommer til å holde på så lenge vi synes det er gøy, forteller Heidi Løke.

PS. På håndballskolens siste dag ble håndballstjernen forøvrig mor til Oscar.

Artikkeltags