NORDSTRAND: Det ble klart etter at laget tirsdag slo Nordstrand 2 på bortebane 3-0. Med seieren sikret Holmlia én av to opprykksplasser fra 4. divisjon.

– Nå har vi rykket opp fire ganger på rad, så dette er veldig moro. For klubben er 3. divisjon helt optimalt, sier trenertrioen Per Utne, Steinar Mørk og Nizo Demirez.

Sistnevnte har vært trener hele veien fra 7. divisjon. Hvilket opprykk som er best, er han ikke i tvil om.

– Det er helt klart dette. Det var morsomt å rykke opp til fjerde også, men det her er enda bedre, gliser han.

Fornøyd toppscorer

Mot Nordstrands reserver fikk Holmlia den best tenkelige åpningen. Allerede etter 45 sekunder banket Christian Berg inn ledermålet for gjestene.

Etter dette trykket Nordstrand på litt, men vertene maktet ikke å score på Holmlia-keeper Marius Strand Moen. I stedet kontret Holmlia inn to scoringer i 2. omgang – signert henholdvis Marius Schmidt og Esben Mohamed – og dermed var opprykket i boks. Det gledet blant annet toppscorer Hamid Kah, som måtte se opprykkskampen fra sidelinjen tirsdag grunnet tre gule kort.

– Gutta gjorde jobben i dag. Dette er stort for Holmlia, sier mannen som har scoret 16 seriemål i år.

Han mener Holmlia har flere ting å jobbe med før debuten i 3. divisjon.

– Vi må trene mer enn vi gjør nå, for nå trener vi bare to ganger i uken. I tillegg må vi få bedre holdninger, sier Kah.

Godt apparat

Et godt grunnlag har uansett Holmlia – spesielt på det fysiske plan.

– Vi hadde en «Nordlie-test» tidligere i sesongen, og der var vi like gode som det Lillestrøm var før sesongstart. Alle gutta løp rundt 28 og 29 runder, sier trenerne som videre forteller at laget fokuserer på å spille mest mulig langs bakken.

Skal vi tro trenertrioen, er også materialforvalter Cato Skillebekk mer enn god nok til å være med rundt et lag i 3. divisjon.

– Han gjør en fantastisk jobb for laget, skryter trenerne.

PS! Neste tirsdag er det seriefinale på Lusetjern kunstgress. Da møter Holmlia serieleder Frognerparken. Med tre poeng, er Holmlia serievinner i avdeling 2 i 4. divisjon.