Holmliagutt imponerte VIF-Andresen

16-åringen Chuma Aneke fra Holmlia har allerede en imponerende fysikk. Nå skal han drilles til å bli en toppspiller i VIF. <i>Alle foto: Carina Alice Bredesen</i>

16-åringen Chuma Aneke fra Holmlia har allerede en imponerende fysikk. Nå skal han drilles til å bli en toppspiller i VIF. <i>Alle foto: Carina Alice Bredesen</i>

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Chuma Anene (16) fra Holmlia fikk spille nesten hele kampen da VIF møtte Skeid i Vallhall. VIF-sjef Martin Andresen var veldig fornøyd med det han så.

DEL

VALLHALL: – Et kjempestort talent som det blir veldig spennende å følge videre, sier VIF-trener Martin Andresen til Nordstrands Blad etter at VIF og Skeid spilte 1–1 i en treningskamp i Vallhall mandag.

Stor forskjell

I startoppstillingen var holmliagutten Chuma Anene (16) satt opp som midtspiss.

Han kom til VIF fra guttefotball i Holmlia for bare noen få måneder siden.

Samtidig har Chuma begynt på Wang toppidrett, selvsagt på fotballinja.

– Det er stor forskjell på tempo og spilleforståelse fra guttelaget i Holmlia. Jeg trives veldig godt i Vålerenga, smiler 16-åringen, som kommer til å spille junior- og 2. divisjonsfotball for VIF i kommende sesong.

Og kanskje blir det debut for VIF i en tellende kamp?

– Målet er å utvikle meg så mye jeg kan, og det er veldig gøy å være med A-laget og lære av de store gutta, sier Chuma.

Tok sjansen

Det som fanget VIF-sjef Andresens oppmerksomhet, var først og fremst 16-åringens fysikk.

– Han er stor og sterk, og spiller mye på instinkt. Chuma kan spille både spiss og kant, han er et stort talent, og en veldig god spiller for i sitt årskull, sier Andresen, som trekker fram holmliagutten som en av unggutta som virkelig tok sjansen og viste seg fram i treningskampen mot Skeid.

– Vi hadde mange unggutter på laget i dag, og det var en sjanse til å vise seg fram. Den tok Chuma, for å si det sånn, smiler Andresen.

Tottenhambesøk

I tillegg til Chuma Anene, var det en annen lokal spiller som entret banen for VIF mot Skeid.

Håvard Nilsen (16) fra Østensjø, ble byttet inn midtveis i andre omgang. Han har allerede debutert for VIFs A-lag, og har blant annet vært en tur og trent med Tottenham i London.

– Også et veldig stort talent. En klok spiller, som først og fremst trenger å bygge fysikk, sier Andresen.

Artikkeltags