Gå til sidens hovedinnhold

Åpnet Nordens største klatresenter

Artikkelen er over 4 år gammel

Det har 18 meter høy klatrevegg, en klatreflate på 2500 kvadratmeter og blir beskrevet som Nordens største klatresenter. Lørdag 1. april ble Oslo Klatresenter åpnet.

SKULLERUD: – Dagen har vært fantastisk. Den startet kaotisk på morningen, og nå strømmer det på med mennesker, så dette er kjempebra, sier daglig leder for Oslo Klatresenter Marthe Stensrud.

LES OGSÅ: Lyst, luftig og veldig høyt i nytt klatresenter

Ventetiden er endelig over, snoren er klippet og man kunne åpne dørene til det nye klatreseteret for første gang.

– Det har vært en kjempelang prosess. Det startet 1. desember,  og da hadde det også vært en lang prosess før jeg kom inn. Det å ha vært med på de siste månedene har vært fantastisk. Det å klippe snoren var en glede, men samtidig med en spenningsfølelse, fordi man ikke visste hvor mange som kom i dag, sier Stensrud.

Og etterhvert strømmet det på med klatreinteresserte.

- Jeg tipper at det er mellom 1000 og 2000 mennesker som er her allerede nå, og vi har hatt åpent i litt over to timer. Jeg er kjempefornøyd, smiler Stensrud.

Se bildeserie fra åpningen av Oslo Klatresenter her!

Stort klatreareal

Hele idéen om et klatresenter på Skullerud ble klekket ut for rundt to og et halvt år siden av byggets eier, Opsahl-gruppen.

– Anders Opsahl var interessert i å starte et klatresenter, og så var han i kontakt med to forskjellige aktører. Han valgte da firmaet Tjelmeland Friksjon, som holder til i Bergen. De skulle være med på å starte senteret, sier styreleder i Oslo Klatresenter, Ole Bjørn.

Deretter begynte ballen sakte, men sikkert å rulle.

Prosessen med kapital for bygging ble satt i gang, administrasjon ble satt sammen,  og jobben med klatreveggene ble startet.

Resultatet er en 18 meter høy klatrevegg og klatreflate på rundt 2500 kvadratmeter, i tillegg er det cirka 700 kvadratmeter buldreareal.

- Oslo Klatresenter kommer til å ha tatt innendørs klatringen to steg videre fordi vi har høy kvalitet på både klatreveggen og buildringen. Det finnes ingen vi kan sammenligne med her i Norden i det hele tatt, mener Bjørn.

Sentret har satt må av seg for å være et sted for alle, og kan derfor tilby noe for både store og små.

- Vi kan tilby alt fra barn og unge til voksne, fra nybegynnere til erfarne klatrere. Vi tilbyr nubegynnerkurs, teknikk-kurs, treningsgruppersesongbaserte klatrekurs for barn og ungdom, sier Stensrud.

- Hvor mange medlemmer håper dere på?

- Vi håper på 400 - 600 besøkende hver dag, sier Stensrud.

Ga mersmak

Unn Beate Salberg, som bor på Bogerud, var en av klatre-interesserte som tok turen åpningsdagen.

- Det er kjempefint, veldig stort og lyst. Jeg har ikke klatret så mye før, dette var femte gangen, sier Salberg.

Og det ga mersmak.

- Ja, helt klart. Jeg har tatt brattkortet, så det er fint å få brukt det, og det er fint at det er så nærme hjemme. Det er så fint at det er ulike løyper å klatre. Det er mange muligheter, sier Salberg.

- Hva er det beste med klatring?

- Du får brukt hele kroppen. Det er den kombinasjonen av å bruke kroppen og tenke underveis, forklarer Unn Beate Salberg

Se bildeserie fra åpningen av Oslo Klatresenter her!