Gå til sidens hovedinnhold

Marte Løvberg slo 29 år gammel juniorrekord

Artikkelen er over 3 år gammel

Lambertseter Svømmeklubb fosset på ny fram under NM i Trondheim forrige helg, og best av dem alle var Marte Løvberg (18) med sine 19 medaljer.

OSLO: - Det var veldig gøy å vinne juniorklassen og få igjen for treningen jeg har lagt igjen det siste året. Det gir meg motivasjon og det er gøy å svømme mange distanser, utfordre seg selv, sier Marte Løvberg.

Og ekstra gøy var det nok da hun slo Irene Dalbys juniorrekord fra 1988, og den nye rekorden lyder på 4.52,83.

- Den hadde stått i 29 år, så det var veldig gøy. Jeg overrasket meg selv litt, for jeg hadde ikke forventet det. Jeg hadde trent mye medley i det siste på alle svømmeartene. Det meste klaffet på den 400 meteren, sier Marte.

LES OGSÅ: Patrick sikter mot toppen

Fire med seniorgull

Marte Løvberg tok medaljer på det meste hun stilte opp i og fikk til sammen 12 gull under norgesmesterskapet. Hun svømte blant annet inn til gull på 400 meter medley junior, 200 meter medley junior, 200 meter fri senior, 400 meter fri senior.

- Det er helt klart den 400 medleyen som var den beste og som jeg ble mest overrasket over. Jeg har aldri stilt på medley på NM langbane før. så det var veldig gøy at det gikk så bra og at jeg klarte å vinne når jeg nå stilte, forteller Marte.

Men hun var ikke den eneste som lykkes i bassenget i Trondheim.

Blant annet hentet også Stina Kajsa Colleu (200 meter bryst), Jolann Bovey (100 og 200 meter bryst) og Patrick Tooth (200 meter fly) seniorgull.

- Patrick sitt gull var klart mest overraskende med sin fantastiske sistelengde. Stina setter også pers og det er vi glade for, selv om målet var å gå halvsekundet raskere, sier hovedtrener Joachim Lilleåsen.

På juniorsiden hentet, bortsett fra Marte Løvberg, også André Klippenberg Grindheim, Augusta Lenea Remøy og Patrick Tooth individuelle gullmedaljer.

- Augusta og Patrick ble norske mestere for første gang i sin karriere, og det er gøy med tanke på at de begge har trent godt over flere år, sier Lilleåsen.

På stafettene ble det nok en gang edelt metall for klubben.

- Jentene vant alle juniorstafettene og gutta satte norsk juniorrekord på 4x100 medley. På laget svømte Magnus T. Ouren, André K. Grindheim, Patrick Toth og Fridtjov Mørk, forteller Joachim Lilleåsen.

Alt i alt ble Lambertseter beste klubb på juniorsiden, mens de ble nummer to på seniorsiden.

LES OGSÅ: Pause ga gullform for Niksja

LES OGSÅ: Medaljedryss for Lambertseter i NM

Marte sikter mot EM

Nå har svømmerne sommerferie fram til begynnelsen i august, da starter fellestreningene igjen for fullt, for Marte Løvberg er senior-EM i desember hovedmålet.

- Jeg håper jeg kvalifiserer meg dit og at jeg får masse erfaring. Jeg er enda ung, så jeg har masse å lære av de aller beste, sier Marte.

- Hvor mange fra Lambertseter kan komme med dit?

- Det er vanskelig å si, men jeg tror vi kan bli en stor gjeng fra Lambertseter, og hvertfall hvis folk fortsetter å trene som vi har gjort nå, så er det mange som kan komme med, mener Marte Løvberg.