Gå til sidens hovedinnhold

Pause ga gullform for Niksja

Artikkelen er over 4 år gammel

Lambertseter Svømmeklubb hevdet seg igjen som beste klubb under helgas kortbane-NM med 33 medaljer, men den som hadde størst grunn til å juble var kanskje Niksja Stojkovski (22) etter en tøff fjorårssesong.

LAMBERTSETER: – Jeg hadde egentlig ikke noen store forventninger da jeg hadde en dårlig sesong i fjor. Jeg var ikke helt i form, og så tok jeg pause. Men så begynte jeg å trene skikkelig bra sommeren 2016 siden jeg savnet svømming. Det betydde mye å komme tilbake på topp igjen, sier Niksja.

Sammen med Marte Løvberg var han den i Lambertseter som tok flest medaljer.

11 medaljer, hvorav tre individuelle gull ble fasiten i NM.

– Det var spennende å vinne. Jeg ble også veldig giret over å konkurrere igjen, sier Niksja, som nylig fikk innvilget norsk statsborgerskap.

 Mange med medaljer

Og kanskje ble det en liten inspirasjon, for 22-åringen var uslåelig på 50 meter fri, 100 meter fri og 50 meter butterfly, pluss at han hentet sølv på 100 meter medley og 100 meter butterfly.

– Jeg vant og tapte med små marginer i alle øvelsene. På sprint-øvelsene er det veldig viktig at alt er på plass, en feil kan koste deg alt. Heldigvis, så hadde jeg litt lengre negler, og vant i innslaget på 50 meter fri, 100 meter fri og 50 meter butterfly, sier han med et lite smil.

Men Lambertseter hadde flere som hevdet seg med blant andre Marte Løvberg og Jørgen Scheie Bråthen på medaljelista.

– Jørgen tok gull på 50 meter bryst, og Marte tok tre gull. Og Jolann Bovey, som er ny svømmer for oss opprinnelig fra Sveits, vant jo 200 meter bryst. Medaljene er spredt utover mange utøvere og det viser bredde, forteller trener Joachim Lilleåsen.

Spesielt på stafettene var Lambertseter sterke.

– Vi er i utgangspunktet topp tre på alle stafettene. Vi tar to gull, to norske rekorder, massevis med sølv og et par bronsemedaljer. Vi er kjempefornøyde, sier Lilleåsen.

Han trekker også frem svømmere som Magnus Arnesen, Torstein Breitvedt og Patrick Toth.

- Magnus og Torstein overrasket meg og svømte var veldig bra. Og så er jeg imponert over Patrick; han tok et veldig steg nå da han "perset" med 13 sekunder på 800 meter fri og han tar tre individuelle bronsemedaljer i senior-NM, sier Lilleåsen.

Klar for nytt stevne

Nå venter nye tøffe treningsøkter for Lambertseter før de reiser til Sverige for å delta i Swim Open Stockholm - et internasjonalt stevne med deltagere fra mange land.

- Det er et internasjonalt stevne i langbane og det er det jeg har satset mot hele sesongen hittil, det er det jeg har lagt ned treningen for. Det er et veldig høyt nivå der, så det er et viktig stevne for meg da jeg jeg skal konkurrere mot de beste fra andre land. Det er stort å få være med og se hvor nivået ligger, sier Løvberg.

-Hva sikter du mot der?

- Jeg sikter mot å ta nye personlige rekorder, svømme fortere enn jeg har gjort før, og så hadde det vært kult å kommet med i noen finaler også, forteller Marte Løvberg.