Emil August gikk inn til sølv i skifesten

PALLEN: Emil August Longva fra Rustad var godt fornøyd med andreplassen i Oslo Skifestival.

PALLEN: Emil August Longva fra Rustad var godt fornøyd med andreplassen i Oslo Skifestival.

Artikkelen er over 2 år gammel

Med cirka 4000 deltagere under Oslo Skifestival, så manglet det ikke på ivrige, unge skiløpere. En av dem var Emil August Longva (11) fra Rustad IL.

DEL

HOLMENKOLLEN: - Det betyr veldig mye å være med. Det er veldig mange med og så er det veldig gøy å komme på en bra plassering når det er så mange med, sier Emil August.

Derfor hadde han nok på ingen måte noe i mot å gå i mål som nummer to av 137 løpere under lørdagens to kilometer fri teknikk, på tiden 6,30 minutter.

- Det er veldig bra. Tiden er bra den, sier han.

Og pallplassen her er ikke den eneste denne sesongen, blant annet vant han Hakadalsrennet og Nyttårsrennet på Beitostølen, og han ble nummer tre i Lauritz Bergendahls Minneløp.

- Jeg er veldig fornøyd, smiler han sjenert.

SE FLERE BILDER HER.

Tungt opp Northug-bakken

Men starten ble ikke noen dans på roser for 11-åringen.

- Det var veldig tungt, spesielt opp Northug-bakken og så kom jeg greit over toppene på Midstubakken og Helnerbakken, forklarer Emil August.

- Ble det bedre da?

- Ja, fordi jeg prøvde å gi alt over toppen på Midtstubakken og Helnerbakken, forteller 11-åringen.

Han hadde  stort sett kontroll på andreplassen, men ga alt på ferden inn mot mål.

- Det var veldig tungt. Jeg bare bet tennene sammen og ga alt for å ikke ikke "daue", sier Emil August.

En annen som var i sitt ess under Oslo Skifestival var Sarah Rehn (13) fra Bækkelaget.

- Skifestivalen er et av de største rennene for min del. Det er veldig morsomt og et stort renn. Det er veldig sosialt da en treffer mange fra andre skikretser, sier Sarah.

Hun gikk førsteetappen da Bækkelagets J13 fikk med seg en bronsemedalje på stafetten søndag etter å ha blitt nummer seks i fristil lørdag.

- Det er ekstra sosialt når en går stafett. Det er gøy, men litt skummelt da en føler litt ansvar å gjøre det bra for de andre. Men det gikk bra da - vi ble nummer tre. Jeg blir veldig glad og motivert etter en slik helg, smiler 13-åringen.

- Hvordan er det å gå i Holmenkollen?

- Det er veldig morsomt å gå renn i Holmenkollen. Jeg liker meg godt der, for en av styrkene mine er å gå i bakker, forklarer Sarah.

LES OGSÅ: Lokal gullduell i KM-sprinten

LES OGSÅ: Audun & co klinket til i KM-sprinten

Skal gå Ungdommens Holmenkollrenn

Og det kan bli flere renn i Holmenkollen denne sesongen, for sesongen er langt fra over.

- Det er fortsatt mange renn igjen- til helgen er det KM. Og uken etter det er vinterens største renn, som er Ungdommens Holmenkollrenn for 13 og 14 åringer, sier Sarah.

- Hva er målet?

- Målet mitt der er og komme blant de ti beste. Ellers skal jeg gå alle rennene i Oslo Skikrets og UngdomsBirken, forteller Sarah Rehn.

Artikkeltags