Rustad IL samler barna til skifest

HØYT OG LAVT: Marte og Helene har fått sansen for Rustads skileiker, og var godt fornøyd etter å ha fått hver sin premie.

HØYT OG LAVT: Marte og Helene har fått sansen for Rustads skileiker, og var godt fornøyd etter å ha fått hver sin premie. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Rustad IL arrangerte skilek for barn for første gang for 30 år siden, siden da har lekene blitt en fast tradisjon for skiglade barn.

DEL

SKULLERUD: - Vi har ønsket å gi bydelens barn et tilbud om å lære enkel skiteknikk og en aktivitet på vinterstid. Dette har vært hovedmålet hele tiden, sier Barbro Tomter Dahlen.

Hun har vært med på å arrangere de fleste lekene - og kunne også forrige uke glede seg over barna som hadde funnet veien til Skullerud.

- Vi startet med skiskole på Bogerudmyra og cirka 30 påmeldte. Vi flyttet skiskolen, som ble skileik, opp til Skullerud Idrettsanlegg på starten av 1990-tallet. Deltagerantallet fortsatte å stige og nådde sitt foreløpig toppår med 366 deltagere, i år samlet vi 290 barn i alderen 3-11 år, sier Tomter Dahlen.

Det har også blitt et fint tiltak for å rekruttere nye skiløpere.

- Alt som er moro i et godt og sunt miljø gir økt rekruttering og da er det en fin inngangsport å starte med skilek og siden melde seg inn i en skigruppe, forklarer Tomter Dahlen.

LES OGSÅ: Iver tok gull og sølv i KM

Nyttige øvelser

Og det kan virke som det funker, i hvertfall har venninnene Marte Sæthre (8) og Helene Laurendz Larsen (8) fra Rustad fått skikkelig smaken på dette.

- Jeg har vært med siden jeg var tre-fire år gammel. Det er morsomt. Jeg fant skigleden her fordi det var morsomt å prøve nye ting, sier Marte.

Spesielt aktiviteter som hinderløype, bakkekjøring, lekeøvelse og kulekjøring har falt i smak hos jentene.

- Man lærer teknikker, kjører bakker, trener, og så har man det gøy. Favorittøvelsen er nok å kjøre magesuget og kjøre nedoverbakkene, forteller Marte.

Også Helene føler hun har god nytte av treningen.

- Man får vært ute i frisk luft og jeg får trent når jeg går på ski. Jeg får trent balanse og jeg får trent på å gå fort, eller bare sakte og nyte naturen, smiler Helene.

LES OGSÅ: Gløersen i rute foran VM i Lahti

LES OGSÅ: 200 barn på idrettsuka til Rustad IL

Feirer 50 år i år

Rustad Idrettslag fyller også 50 år i år, og det kommer til å bli behørig feiret.

- Vi skal arrangere barnas skidag 12. mars hvor vi får besøk av Solan Gundersen (flåklypa). Og 10. juni skal vi arrangere stor aktivitetsdag på fotballanlegget og feire med hele idrettslaget, sier Tomter Dahlen.

Og da kommer det kanskje også en kjedis eller flere.

- Anders Gløersen har sagt at han skal komme, så sant han ikke er på samling. Vi jobber med kjendiser, det kommer utover våren, forteller Tomter Dahlen.

LES OGSÅ: Regn, varme og skirenn for Rustads løpere

Artikkeltags