Mille og Anders gikk i sporene til Therese Johaug

 Bækkelaget-løper Mille Syversen (16) og Anders Sørensen (15) i Bjørndal IF gikk for Oslos andrelag i Ungdomsstafetten lørdag.

Bækkelaget-løper Mille Syversen (16) og Anders Sørensen (15) i Bjørndal IF gikk for Oslos andrelag i Ungdomsstafetten lørdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Først smeltet Therese Johaug nasjonen med en vakker 30-kilometer i Kollen. Deretter tok Mille Syversen og Anders Sørensen over VM-løypene.

DEL

HOLMENKOLLEN: Årets Ungdomsstafett kunne neppe fått en bedre ramme lørdag formiddag.

Det tradisjonsrike rennet for 15- og 16-åringer gikk mellom 30-kilometeren for kvinner og lagkonkurransen i stor bakke på VMs nest sist dag.

– Minne for livet

Halvannen time etter at langrennsyndlingen Therese Johaug sikret Norge nok et VM-gull, var det morgendagens helter sin tur til å tråkke til i de knalltøffe VM-løypene.

– Det var en helt syk opplevelse. Et minne for livet, sier Bjørndal-løper Anders Sørensen.

15-åringen utgjorde Oslos andrelag sammen med Mille Syversen (BSK), Ina Piene Børstad (Heming IL) og Carl Theodor Gustavsson (Heming IL).

Talentene havnet til slutt på en knallgod fjerdeplass i konkurransen, som ble gått av norske kretslag og noen europeiske landslag.

– Vi er veldig fornøyd med løpet. Gøy at vi også klarte å gå bedre enn førstelaget, sier Mille Syversen fra Bekkelaget.

Fulgte Johaug

Flere tusen fikk med seg Ungdomsstafetten, både inne på stadion og rundt i løypene.

– Stemningen var veldig bra. Det var gøy å bli ropt på, forteller Mille til Nordstrands Blad.

Da Therese Johaug fosset fram til VM-gull på 30-kilometeren, gjorde Mille og Anders seg klare til sitt løp inne på stadion.

– Det var helt rått! Jeg ble så motivert da jeg så Johaug i aksjon. Stemningen var vill. Kroppen min ville bare ut i løypa, ler Bjørndal-gutten Anders Sørensen.

PS! Finland vant Ungdomsstafetten, foran andre- og førstelaget til Sør-Trøndelag.

Andrelaget til Oslo snappet fjerdeplassen, mens førstelaget ble nummer åtte.

Artikkeltags