TOPPÅSEN: I mange år kjørte Hege Winther datteren sin til ulike aktiviteter og trening, mens hun selv ofte måtte ofre egen trening.

Men i 2003 fant mor råd, og meldte på seg selv og datteren på karatetrening på Toppåsen skole.

– Det er utrolig hyggelig å få anledning til å gjøre noe sammen med min datter. Vi har funnet en felles plattform gjennom Tsunami karateklubb, smiler Hege Winther.

En styrke

Det er flere foreldre-barn-par som trener på Toppåsen skole, under kyndig veiledning av Sensei Poh Lim. Sensei betyr lærer, og Poh Lim er klubbens hovedtrener. I tillegg er han landslagstrener for den formen for karate som Tsunami karateklubb bedriver – shotokan.

– Vi har den beste sensei i mils omkrets, skryter Winther.

– Det er veldig ålreit å trene her, og karate er en god treningsform som anbefales, sier 48-åringen som er fra Kolbotn.

Shotokan

Klubben har som sagt mange barn og voksne, men leder Elinor Thuv ønsker gjerne flere ungdommer og unge voksne velkommen.

– En av våre styrker er at barn og foreldre kan komme hit og dele trening, men vi ønsker oss også flere ungdommer i klubben, sier hun.

Tsunami karateklubb ble startet på 80-tallet, og har per i dag rundt 100 aktive medlemmer.

– Vi trener shotokan, som er den mest utbrede formen for karate, kall det gjerne tradisjonell karate. Det passer for alle, og vi har både medlemmer som ønsker å konkurrere og de som kun ønsker å konkurrere mot seg selv, sier Thuv, som selv er fra Toppåsen.