Gå til sidens hovedinnhold

Tøff kamp mot klokka for Nordstrand

Artikkelen er over 5 år gammel

Håndballdamene til Nordstrand jobber knallhardt for å samle inn 1,2 millioner kroner for å unngå at klubben blir lagt ned i sommer, men så langt ser det ikke lyst ut.

NORDSTRAND: Etter en god start for NHE har det gått tregere og etter en måned har de fått samlet inn 300 000 kroner til redningsauksjonen.

- Det går absolutt ikke som planlagt. Dersom det ikke skjer noe drastisk de neste to-tre ukene så må vi desverre legge ned laget. Det vil ikke være forsvarlig å fortsette lenger, sier styreleder i Nordstrand Håndball Elite, Jan Knoph.

Og det er ikke lite klubben mangler.

- Vi må ha inn cirka 6-700 000 kroner, sier Knoph.

Men klubben har ikke gitt opp ennå.

Gikk fra dør til dør

Både spillerne og styret i klubben jobber nå på spreng for å redde laget.

Nylig gikk jentene dør til dør og delte ut flyers i tillegg til at de samlet inn brukte mobiltelefoner.

- Vi fikk ikke så mange telefoner på turen, men vi fikk sagt i fra. Jeg møtte en fyr som sa at han hadde 8-10 telefoner som han sa at han skulle komme med på Niffen, sier Ane Marthe Lines.

- Hvor mye har det å si at dere gjør dette?

- Jeg tror det hjelper at vi spillerne legger ned en innsats og ikke bare de rundt klubben, sier Ane Marthe.

Lagvenninne Sofie Wold (22) var som de andre jentene et stort smil i forsøket på å spre budskapet.

- Det viktig at folk i lokalmiljøet får vite at vi befinner oss i en tøff situasjon. Vi håper at folk ønsker å hjelpe oss og at de som har gamle, brukte eller ødelagte telefoner leverer de til Nordstrandhallen, sier Sofie.

Om snaue to uker skal spillerne ha stand på Rema 1000, Lambertseter hvor de skal pakke handleposer, selge vafler og spre ordet enda mer.

- Det er viktig både for å få inn penger til redningsaksjonen, men også fordi vi får snakket med de vi møter der. Det er viktig at flere blir klar over situasjonen vi befinner oss i. Det er også en super måte å gjøre klubben enda mer synlig. Særlig for de som ikke kjenner til NIF eller NHE fra før, forklarer Sofie.

Forbilder for unge spillere

For samtlige av spillerne er det viktig å beholde damelaget.

- Det er vanskelig å beskrive hvor viktig det er at vi lykkes, men det er rett og slett utrolig viktig. Vi har Norges største breddeavdeling, vi har ufattelig mange unge lag med mange unge spillere som ser opp til et A-lag, sier Sofie.

Selv har 22-åringen mange gode barndomsminner med forbundet med A-laget til Nordstrand.

- Jeg har spilt i Nordstrand siden jeg var seks år og jeg har alltid sett opp til damelaget og ønsket å bli en del av det. Det har motivert og pushet meg mange ganger til å fortsette med håndball og gi alt hele tiden. Dersom damelaget går konkurs så vil dette etter min mening ikke bare gå utover spillerne og de rundt laget, sier Wold.

Dette kan gå utover motivasjonen til å bli i klubben og det kan gå utover fremtidig rekruttering til de yngre lagene, forteller Sofie Wold.