Gå til sidens hovedinnhold

Straffedrama da Oppsal gikk til topps i Norway Cup

Artikkelen er over 3 år gammel

Det måtte straffer til, men lørdag tok fotballguttene til Oppsal hjem den store pokalen i Norway Cup da de vant 5-3 (1-1 full tid) over Oslo Football Academy Dakar i finalen.

EKEBERG: - Dette var min siste sjanse i Norway Cup, så det betyr veldig mye at vi endelig klarte det, sier Ole Marius Garsjø.

Han kunne heve pokalen helt til slutt etter en finale som inneholdt både Golden Goal og straffekonkurranse for å kåre en vinner.

Det var først da Thomas Eg Kongerud satte inn Oppsals fjerde straffe, og Oslo Football Academy Dakar bommet på sin andre, at Oppsal kunne slippe jubelen løs.

- Det var vel egentlig mere enn jevnt. Det var vel de som hadde overtaket, hvertfall i første omgang, men det hjelper ikke så mye det når vi vinner på straffer, sier Ole Marius.

Oppsal slet i starten

Mohamed Diagne sendte Oslo Football Academy Dakar fra Senegal i 1-0 ledelse etter 12 minutter.

- Vi slurver kanskje litt bakover, at vi ikke er helt beredt på den pasningen som kommer inn bak der og det glipper litt. Jeg merket det på laget at det gikk inn på spillerne, sier Eivind Vandås.

Oppsal klarte rett og slett ikke å finne ut av Senegalenes spillestil, og hadde omtrent ikke skudd på mål den første halvtimen.

- Det var litt vanskelig. Vi klarte ikke å få tak i ballen, de spilte egentlig bare rundt oss, og det ble veldig stor strekk mellom angrepsleddet vårt og midtbaneleddet, sier Ole Marius.

Etter 1-0 till pause begynte Oppsal å finne litt ut av ting etterhvert i andre omgang; de holdt ballen i laget og kjørte på offensivt.

- Det var litt mer tenning i laget og vi klarer å spille vårt spill mere, og da ser du at det kommer scoring, sier Eivind.

Scoringen var signert av han selv etter et par store målsjanser.

- Det var deilig. Jeg hadde en stor en blant annet hvor jeg bommer på ballen, så det kom mange store sjanser. Vi kunne scoret på flere, men det kunne dem også, sier Eivind.

Det stod fortsatt 1-1 ved full tid og 2x5 minutter Golden Goal, og det måtte dermed straffekonkurranse til, og den vant Oppsal 4-2.

- Det var høy puls og spenning, men det gikk jo fint, sier trener Knut Erik Brændvang.

Fornøyd trener

Brændvang var strålende fornøyd med at Oppsal gikk ubeseiret gjennom hele turneringen.

- Det er sterkt. Dette er en kameratgjeng og det er jo klassekamerater de fleste her, men det viser bare at fotball vinnes med hjertet. Det er bra trykk, sier Brændvang.

Dette var siste sjanse i Norway Cup for fem av spillerne.

- Vi hadde med noen 2001-02-spillere og de har flere år, men for fem av dem er det siste gang.

- Hva tenker du om fremtiden?

- Det er bare moro. Vi kan vinne neste år også vi. Det går fint, sier Knut Erik Brændvang.

KAMPFAKTA:

Oslo Football Academy Dakar 1 (1) (5-3 e.str.)

Oppsal 1 (0)

Norway Cup, finale klasse A

Ekeberg hovedbane

Mål: 1-0 Mohamed Diagne (12), 1-1 Eivind Vandås.

Straffemål Oppsal: Stian Trollebø, Axel Vikne Wannerstedt, Marcus Stenberg og Thomas Eeg Kongerud.

Gule kort: Ingen

Oppsal: Håvard Rudå Tidemandsen, Eivind Vandås, Håkon Garsjø, Stian Trollbø Jørgensen, Preben Gunadasan Syse, Axel Vikne Wannerstedt, Martin Andersen, Ole Marius Garsjø, Jonas Vedler Gudmundsen, Mats Brændvang, Ole Jacob Gabrielsen, Sebastian Jakobsen Lihaug, Thomas Eeg Kongerud, Sander Hoel Kjørstad, Elias Fredriksen Melbye, Jonas Aune Jorde, Erik Libakken Østerås, Marcus Stenberg Ericsson, Truls Brændvang.

Dommer: Paul Mosley (England).