Sikter sammen mot toppen

GODE KAMERATER:  Laurits og Magnus satser mot toppen i turn - med hverandres støtte.

GODE KAMERATER: Laurits og Magnus satser mot toppen i turn - med hverandres støtte. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

VM og OL er noe de fleste turnere turnere drømmen om, og Magnus Nygaard-Damm (14) og Laurits Vambheim Hegbom (13) fra Bekkelaget er intet unntak.

DEL

LEIRSKALLEN: – Det er jo det å nå toppen som er målet. Vi vil bli så gode som mulig, og vi har selvfølgelig lyst til å bli best, sier Magnus.

Ungguttene går på Brannfjell skole og konkurrerer for Oslo Turnforening - kort sagt, det blir mye tid sammen.

– Vi er ganske mye sammen siden vi går i samme klasse, kjører til trening og trener sammen. Så vi er gode venner. Vi trener litt over 20 timer i uken, sier Magnus.

Og kanskje kan det være en fordel å være to.

– Vi har et veldig tett bånd. Det er også godt å ha en god støttespiller som er med deg hele veien, sier Laurits.

 Tok NM-bronse

De har begge hevdet seg i diverse konkurranser. Magnus har blitt nummer fire i både nasjonale og internasjonale konkurranser, mens Laurits har gjort det bra i Norges Cup.

Men det er ikke rom for noe feil.

– Et fall kan ødelegge hele konkurransen. Du må være på hele tiden, og være god til å nullstille hvis du faller, forklarer Laurits.

De fikk kjenne på toppnivået i Norge da junior-NM ble arrangert i helgen, og fikk blant annet karret til seg en bronse i lagkonkurransen.

– Både Laurits og jeg er veldig fornøyde. Laget vårt het Oslo Turn 2, Nedre Glomma kom på andreplass og Oslo Turn 1 vant konkurransen, sier Magnus.

Individuellt ble han nummer seks lørdag, noe som kan sies å være godkjent når man tenker på at konkurrentene var fra 13 til 18 år gamle.

– Jeg føler det har gått veldig bra. Jeg er fornøyd, sier Magnus.

For Laurits ble det noe tyngre med en 22. plass, men lot seg slett ikke knekke av den grunn.

– Jeg debuterte i FIG, som er mye vanskeligere og et mye strengere reglement, mot 14-18-åringer, så jeg er passe fornøyd, sier Laurits.

– Hva føler du var dine beste øvelser?

– Det har vært hopp og frittstående. Jeg har slitt litt med en skade i beina i det siste, så det var veldig gøy å klare hele øvelsen, forteller Laurits.

Nordstrand arrangerte

Arrangør for det hele var Nordstrand Turnforening, som aldri før hadde arrangert et norgesmesterskap.

– Vi er glade for den erfaringen vi gjorde da vi fikk øve oss med en nasjonal konkurranse vi hadde i mars, sier daglig leder Heidi Nyhus Fleischer.

Og med rundt 93 utøvere i alderen 13-18 år, fikk Nordstrand god nytte av de frivillige rundt klubben.

- Alle foreldre i konkurransegruppa vår er engasjert her i helgen. Vi gjør transport, kjører utøvere, vi har cafe, dommermat, utøverlunsj og vi har bankett.  Generelt har vi også rydding, søppel og parkering. Det er masse arbeidsoppgaver, sier Fleischer.

- Hva betyr det for klubben å arrangere dette?

- Jeg tror det betyr veldig mye. Nå er det jo sånn at vi ikke har gode nok utøvere til å stille her i NM, vi er like ved nå, men vil jo få se hva som skal til. Alle foreldre, alle frivillige og alle i styret får sett hva som er nivået, og hvor gøy det er å ha sånne arrangementer og kanskje også være deltager, forteller Heidi Nyhus Fleischer.

Artikkeltags