Kristin (18) klar for tøffe dueller i junior-VM

KLAR FOR VM: Kristin Halvorsen er endelig med for fullt i et mesterskap med juniorlandslaget etter at sykdom nesten tvang henne til å legge opp.
Alle Foto: Solfrid Therese Nordbakk

KLAR FOR VM: Kristin Halvorsen er endelig med for fullt i et mesterskap med juniorlandslaget etter at sykdom nesten tvang henne til å legge opp. Alle Foto: Solfrid Therese Nordbakk

Artikkelen er over 4 år gammel

Hun mistet EM i fjor, men når U20-VM nå kastes i gang er håndballspiller Kristin Halvorsen (18) fra Oppsal endelig med.

DEL

VEJEN, DANMARK: – Det betyr veldig mye for meg, og jeg gleder meg veldig, sier Kristin.

18-åringen stråler både på og utenfor banen om dagen, litt over ett år etter at en sykdom nesten tvang henne til å legge håndballen på hylla.

Men hun nektet å gi seg, og i opptreningen har VM vært en motivator.

– Jeg har fått trent bra dette året, og det har hele tiden vært målet å komme med til VM nå. Jeg har brukt mye energi på å komme tilbake. Men jeg hadde ikke vært tilbake på dette nivået så rask om det ikke hadde vært for støtten fra Olympiatoppen, støtteapperatet i Oppsal og lagvenninner. De har vært til stor hjelp, sier Kristin.

– Hva kan du ta med deg fra tidligere mesterskap?

– Man lærer veldig mye av å ha deltatt på det før, og får litt erfaring på hvordan man skal utnytte tiden mellom kampene. Og hvordan man bør trene før kamper. Det er greit å ha vært i et mesterskap tidligere, forteller Kristin.

Vant Scandinavian Open

De norske jentene viste i helgen bra form da de vant Scandinavian Open Championship i Danmark etter tap for Sør Korea (31-34),  seier over Danmark (28-27) og seier over Sverige (32-20).

– Det har gitt oss selvtillit og trygghet som vi ønsker å ta med oss videre. Nå er det avgjørende å gjenskape det vi klarte i Danmark også i mesterskapet i Russland, sier landslagsspilleren.

Men i VM blir det et atskillig tøffere gjensyn med Danmark. I tillegg møter de også Montenegro, Ungarn, Angola og Usbekistan.

– Det er ganske tøff motstand i gruppespillet. Vi skal møte både Danmark, Ungarn og Montenegro, som er tre veldig gode lag. Men det er også tre lag vi kan slå når vi er på vårt beste, sier 18-åringen.

Bortsett fra Kristin stiller også Norge med Glassverket-spiller Martine Wolff (eks. Nordstrand) og Molde-spiller Julie Nygård på streken.

– Vi er veldig forskjellig spilletyper alle tre, og jeg tror bare det er bra for laget. Martine er veldig bevegelig i angrep, og skaper gode rom for seg selv og medspillere. Mens Julie bruker fysikken sin til å sette mange bra sperrer i angrep, sier landslagsspilleren.

– Hva blir din rolle i laget?

– Det blir nok det å være en god forsvarsspiller, ta ansvar bak i forsvaret og det å lage mye rom fremover for bakspillerne, forteller Kristin.

Drømmer om semifinale

Ungjentene er sugne på å slå bedre fra seg nå etter at det ble  en sur 6. plass i fjorårets EM i Spania.

– Jeg tror faktisk at vi kommer til å gjøre det bedre i år. Jeg tenker at vi var veldig uheldige i fjor, det var jo ett mål som gjorde at vi ikke kom videre. Og hvis vi har marginene på vår side i år, så tror jeg vi kan nå langt, sier Oppsal-spilleren.

– Hva er drømmen i VM?

– Vi satser jo på å komme til en semifinale i hvertfall. Det har vært veldig bra i det siste så vi har troen på at vi klarer det, forteller Kristin Halvorsen.

Norge åpner mesterskapet  førstkommende søndag med kamp mot Montenegro.

Artikkeltags