Malin blir håndballjentenes nye yndling

OVERRASKET: Oppsals Malin Aune skal spille håndball-EM for Norge i desember.

OVERRASKET: Oppsals Malin Aune skal spille håndball-EM for Norge i desember.

Artikkelen er over 3 år gammel

Mange ble overrasket da landslagstroppen til håndball-EM i Sverige ble tatt ut. Blant navnene som kom opp var Oppsals Malin Aune.

DEL

OSLO: - Det var en overraskelse. Jeg hadde et lite håp, men jeg kjente at det kom som et sjokk. Jeg fikk telefonen av Mia ganske sent i går kveld, og hun gikk vel egentlig rett på sak og sa at "du er med". Da var det både tårer og latter samtidig, sier Malin.

21-åringen blir dermed en del av de som i mange år har vært hele Norges yndlinger og var et populært intervjuobjekt for både tv og aviser tirsdag.

- Det er litt nytt, men det er veldig artig. Jeg gleder meg veldig, sier Malin.

Blir spesialist på høyrekant

Malin står med ni A-landskamper for Norge og, blir sammen med Silje Waade og Kjerstin Boge Solås troppens EM-debutanter.

- Jeg kjenner Silje Waade veldig godt fra før av og vi har spilt masse på junior sammen, så det er veldig gøy at vi begge er med sammen, sier 21-åringen.

Oppsal-spilleren blir den eneste kant-spesialisten i laget.

- Vi har Stine og Amanda som kler både høyreback og høyrekant, så jeg blir på en måte en spesialist. Og jeg trives i den rollen. Jeg vil bare bli bedre og bedre i den rollen, sier Malin.

Men konkurransen blir knalltøff.

- Den er beinhard. Det er vanskelig å komme inn der og vanskelig å kjempe om en plass på laget, men  jeg er veldig fornøyd med å komme inn, sier Malin.

- Du erstatter en spiller som Linn-Kristin Riegelhuth Koren, hva tenker du om det?

- Det er selvfølgelig sko å fylle, men samtidlig så er jeg veldig glad for å fått plassen og jeg skal bidra så godt jeg kan inn i laget med mine kvaliteter, forteller Malin Aune.

- Hatt en fin høst i Oppsal

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har fulgt Oppsal-spilleren tett og er godt fornøyd med innsatsen.

- Malin har hatt en en fin høst i Oppsal og gjort en femenonal innsats når hun har fått sjansen på landslaget. Vi får en fremtidsspiller på kant, en som er ekstremt kontringssterk, hun er god i forsvar, hun leser spillet og hun blir bedre og bedre i kantposisjonen, sier Hergeirsson.

På forhånd av uttaket var flere eksperter sikker på at Linn-Kristin Riegelhuth Koren skulle komme med.

- Linka er fortsatt en femenoalt god håndballspiller og kantspiller. Hun hadde ikke noe godt OL. Det ble egentlig for tidlig for henne etter fødsel og opptrening, og hun nådde ikke sitt beste nivå. Hun er på gang igjen og hun er bedre nå enn hun var før OL, så da kan jo mange synes at det er litt rart at hun ikke er med. Vi vet at Linka er god, vi vet at hvis noe skjer og vi trenger en stabil Linka, så kan vi ta henne inn om laget skulle trenge det. Nå tenker vi at Malin skal få lov til å kjenne på hva mesterskap er, sier Hergeirsson.

- Det var ikke mange som hadde regnet med at Malin skulle komme med?

- Nei, det er litt fordi at de ser for snevert og de ser for tradisjonelt. Nå er det dags å gi en ung, fremadstormende og venstrehendt kantspesialist sjansen. Der har det vært to som har knivet litt i Marit Røsberg Jacobsen (Byåsen) og Malin Aune. Malin bikka inn og det er fordi at vi tenker fram i tid, sier han.

Her er EM-troppen: Kari Aalvik Grimsbø (Györi Audi ETO), Silje Solberg (Issy Paris), Marit Malm Frafjord (Larvik HK), Vilde Mortensen Ingstad (Team Esbjerg), Nora Mørk (Györi Audi ETO), Amanda Kurtovic (Larvik HK),Stine Ruscetta Skogrand (Silkeborg), Silje Waade (Byåsen Elite), Kjerstin Boge Solaas (Tertnes Elite), Marta Tomac (Våg Vipers), Emilie Hegh Arntzen (Byåsen Elite), Veronica E. Kristiansen (FC Midtjylland), Stine Bredal Oftedal (Issy Paris), Camilla Herrem (HC Vardar), Sanna Solberg (Larvik HK), Malin Aune (Oppsal IF).

De norske jentene møter Romania, Kroatia og Russland i gruppespillet.

Artikkeltags