ÅRUNGEN: - Det har vært veldig deilig. Vi har trent nok til det og det var en deilig følelse å komme først i mål, sier Hannah Elisabeth Grude.

Det er ikke alle forunt å hente med seg edelt metall fra et norgesmesterskap i roing, og fasiten ble to sølvmedaljer og ett gull (kom i klassen 15-16 år, uoffisiellt NM).

- Det er veldig tøffe konkurrenter, og vi vet jo at alle har trent hardt til denne konkurransen. Noen er vel bedre på andre forhold, så i dag var det vår dag, sier Hannah Elisabeth.

Gullet ble sikret på dobbeltsculler sammen med Mathea Louise Rognerud (16) i dame junior klasse B (15-16 år).

- Hannah var veldig flink til å "stroke" . Vi holdt en veldig god takt og hun var stødig gjennom hele løpet. Jeg følger jo bare henne, så jeg synes Hannah fortjener all krediten til det gullet der, sier Mathea Louise.

Gullet glapp mot Ålesund

I dobbeltfirer i damer junior klasse B var Mathea Louise, Hannah Elisabeth, Amanda Maria Hofbauer og Alida Deutsch svært nære nok et gull, men Ålesund snappet gullet like foran Ormsund.

- Vi var under en halv meter unna gull. Det var litt surt fordi Stavanger-båten, som tok gull, kjørte inn i vår bane og jeg tror det var noe av det som tok gullet fra oss. Men vi er fortsatt veldig fornøyde med sølv, og vi skal glede oss over det, sier Amanda Hofbauer.

Deretter ble det en ny sølvmedalje i åtter i damer junior klasse A da Anna Messel, Emilie Giltvedt Langeland, Rikke Aslaksen Wåle, Serine Camille Aaker, Anniken Vogt Eiborg, Mathea Louise, Hannah Elisabeth, Amanda Maria og Mille Aslaksen Wåle (cox) måtte gi tapt for Fana i finalen.

- Båten fra Fana ledet fra første tak, så de var kjempeflinke. Vi holdt en ganske lik avstand mellom de fra start til slutt så vi tok litt innpå de etterhvert, men de ledet ganske mye, sier Mathea.

I tillegg tok Anna Messel, Emilie Giltvedt Langeland, Rikke Aslaksen Wåle og Serine Camille Aaker nok en sølvmedalje i dobbeltfirer i damer junior klasse A.

Men også på herresiden hadde Ormsund flere gode resultater.

Blant annet rodde de inn til en bronsemedalje i åtter i seniorklassen, Nicolay Bjønnes Yngsdal ble nummer tre i herrer junior klasse A i singelsculler.

Dessuten gikk Adrian Lund og Truls Oskar Hansen til topps i dobbeltsculler i klassen herrer junior klasse C.

Jobbes med bredden i Ormsund

Leder Per Giltvedt var godt fornøyd med roernes innsats i mesterskapet.

-  Vi hadde mange utøvere på vannet. Det var stor glede med mange juniorjenter, og flere sølv og bronse i NM-løp for juniorer. Vi vant også i junior klasse B jenter og gutter, og bronse i senior åtter var sterkt. Ormsund er en klubb med stor bredde, sier Giltvedt.

Bredden jobbes det imidlertid ytterligere med.

- Vi jobber med å få flere roere, både unge og voksne. Vi er på vei og jobber godt, sier Giltvedt.

Ormsund var en av flere medarrangører siden Oslo Rokrets stod som arrangør av mesterskapet.

- Samarbeidet med de andre klubbene gikk veldig bra. Det forventes som en større klubb at vi løfter, så roklubben hadde mange jern i ilden i helgen, forteller Per Giltvedt.