KASTELLET: – Vi er veldig klare. Vi har trent veldig mye, vi er eldst i NM nå og vi har stor en sjanse, sier kaptein Andreas Raastad (16).

16-åringen fra Trasop har noen sesonger bak seg i Oslo Volley, og var med da laget som G15 tok NM-sølv for to år siden etter å ha tapt for Tønsberg (het Flint da).

Det frister ikke til gjentagelse.

– Det har vært en motivasjon for oss. Vi vil slå de som slo oss og faktisk vinne NM. Vi vil ha gullet. Men først skal vi komme oss igjennom gruppespillet, sier Andreas.

Og han er forberedt på tøffe kamper.

Gode lag i gruppespillet

I gruppespillet venter Austrått fra Stavanger, Vikåsen fra Trondheim og Kristiansand.

– Det vi har sett på bilder så er ikke Vikåsen så høye. Vi vet ikke hvor gode de er, men vi har en sterk blokk, sier Andreas.

Verre blir det nok mot Austrått og Kristiansand.

- Vi har spilt mot Kristiansand før så vi vet hvem som er gode der. Austrått vet vi ikke så mye om. Vi har sett noen av spillerne spille før, men det var ukjente fjes, sier Andreas.

Med gruppeseier vil Oslo Volley gå rett til kvartfinalen mens de må spille åttendelsfinale om de blir nummer to, men Andreas har troen.

- Jeg tror vi har gode sjanser til å vinne gruppa, sier han.

Tøft blir det uansett.

- Det er et ganske høyt nivå, det er jo norgesmesterskap. Vi er klar til å gå i krigen, forteller Andreas.

Sammensveiset gjeng

Oslo Volley ble regionsmestere for Østlandet og består av 12 spillere født i 1999/2000.

- Det er en veldig sammensveiset gjeng som har holdt sammen i mange år og de har utviklet seg veldig som volleyballspillere, sier trener og lagleder, Ole Lundeby.

Han har stor tro at guttene kan gjøre det bra på volleyballbanen i fremtiden.

- Mange av de kan bli så gode som de vil hvis de fortsetter å satse. De kan hvertfall spille på elitenivå. Det er mye talent, forteller Ole Lundeby.