Thea Næss ble Årets kickbokser 2010

GODE ÅR: Thea Næss har hatt mange fine stunder på jobben. – Jeg kommer til å savne kundene og kollegaene mine, sier Thea Næss. Foto:Andreas Lindbæk

GODE ÅR: Thea Næss har hatt mange fine stunder på jobben. – Jeg kommer til å savne kundene og kollegaene mine, sier Thea Næss. Foto:Andreas Lindbæk

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

2010 var et drømme-år for Thea Therese Vingmark Næss (26). Under lørdagens NM ble hun hedret som årets kickbokser 2010.

DEL

SENTRUM: – Det er den gjeveste prisen man kan få i Norge, sier Vingmark Næss fra Fighter Kickboxing.

I 2010 startet hun med å vinne VM tittelkamp proff i Oslo, før hun vant Combat Games i Bejing. Deretter vant hun EM i Hellas, samt to seire i verdenscupen.

Del på Facebook

– Jeg føler at det er fortjent ut ifra prestasjonene jeg hadde i fjor. Men det er mange gode utøvere, sier jenta fra Abildsø beskjedent.

Hedret i rådhuset

Tirsdag ble hun også hedret for prestasjonene hun hadde i 2010, da hun mottok Oslo kommunes Ærespris for tredje gang på rad.

LES SAKEN: Thea hedret for tredje år på rad

– Det er utrolig hyggelig å bli satt pris på og få samme pris som andre toppidrettsutøvere. Det betyr at de ser oss, selv om vi ikke er mye i media. Dessuten får vi kunst, som jeg henger på veggen, smiler Thea Næss.

Ikke tapt i NM

Næss tok også sitt niende NM-gull på rad (to som junior). Likevel er hun alltid veldig nervøs foran et NM-oppgjør.

– Jeg kjenner alltid litt ubehag foran NM, mye på grunn av at jeg enda ikke har tapt. Det er gode utøvere og konkurransen blir hardere for hvert år.

I finalen slo hun Fam Elgan (Champions Kickboxingklubb), som også er Europamester i Low kick.

– Vi kjenner hverandre veldig godt. Jeg har slått henne 11 av 13 ganger, og når vi konkurrerer så er det ofte det taktiske som er det viktigste.

Etter seieren vant hun også Kongepokalen for kvinner andre år på rad.

– Den setter jeg enormt høyt, sier hun.

Søker ny jobb

Næss har kombinert jobb og kickboxing i alle sine aktive år.

I sju år har hun jobbet på kaffebaren Stockfleths Oslo City. Tre av dem som daglig leder. Nå er det imidlertid slutt, siden det har blitt litt for hardt å kombinere yrket med idretten.

– Jeg har trives veldig godt her og jeg har lært utrolig mye. Men det tærer litt på å kombinere det med kickboksing, og jeg føler at jeg ikke får restituert meg godt nok. Derfor har jeg valgt å slutte, sier hun.

Nå ønsker hun å jobbe i barnehage og utdanne seg som ernæringsfysiolog.

– Jeg tror det er enklere å kombinere det yrket med kickboksing. I tillegg får jeg også mer tid på å skaffe meg sponsorer, noe som er viktig i denne idretten, fastslår Næss.

Artikkeltags