Gå til sidens hovedinnhold

Klar for å vise seg fram i junior-VM

Artikkelen er over 4 år gammel

Nicolay Bjønnes Yngsdal (18) fra Ormsund Roklub får ikke den lange sommerferien i år. I starten av august er han nemlig en av de som skal kjempe i junior-VM i roing i Litauen.

ÅRUNGEN: - Det blir spennende. Jeg har vært i dårlig form og mye syk i år, så jeg var mer usikker på om jeg kom til å komme med. Men heldigvis så gikk det veldig bra og jeg klarte å prestere akkurat den dagen jeg trengte å gjøre det, sier Nicolay.

I disse dager tilbringes det mye tid på Årungen i håp om å forbedre den fysiske formen inn mot VM, og det femte mesterskapet etter debuten på den internasjonale arenaen i mai 2015.

- Vi ligger vel på ti økter i uka. Det er godt trente mennesker vi skal møte, som er større og sterkere enn oss, så vi må prøve å gjøre noe med det, sier Nicolay.

Målet er nemlig at "lille" Norge skal få vist seg litt frem.

- Vi ønsker å vise fram "lille" Norge, vi er en liten ronasjon og når man er på juniornivå, så får man ikke noe støtte i Norge. Da er det kult å prestere med de midlene man har, forklarer Nicolay.

LES OGSÅ: Nicolay skal måle krefter i EM

Har troen på topp seks

Nicolay skal måle krefter i dobbeltfirer sammen med Ulrik Wie-Soltvedt (Bergens Roklub), Mathias Føyner-Wie (Bergens Roklub) og Lars Martin Benske (Fredrikstad Roklub).

- Det fungerer på vannet og vi har en god kjemi ute på vannet som gjør at hvis vi ett strekk ute på vannet som var litt dårlig, så stopper vi og sier "greit, dette var litt dårlig. Her må vi prøve å gjøre det i steden". Vi er flinke på problemløsning selv, det tror jeg kommer til å være vårt sterkeste kort, sier Nicolay.

Konkurrentene kommer imidlertid til å bli en tøff nøtt å knekke.

- Vi har ikke fått startlister ennå, men vi vet at Danmark er gode. Tyskland pleier å være gode, Tsjekkia har noen gode båter, og så er New Zeland, USA og England alltid gode. Dobbeltfirer er en ganske kul klasse, som mange synes er gøy å ro, og mange pleier å toppe den båten, sier 18-åringen.

Målet er å komme til finale og bli blant de 12 beste.

-Vi har to sjanser på å komme oss til finalen, enten må vi komme videre fra forsøket eller oppsamlingen. Offisielt har vi satt oss et mål om topp tolv, men jeg tror at hvis alt går bra, så kan vi klare topp seks, sier Nicolay.

- Det er små marginer?

- Det er de små marginene hele veien. Hvis vi klarer å få båten til å gå fem cm lenger per tak, så er det tolv meter i løpet av en 2000-meter. Tolv meter kan være forskjell på en førsteplass og en fjerdeplass, forteller Nicolay.

LES OGSÅ: Gull på første forsøk for Mathea

LES OGSÅ: Nicolay fosset frem til sølv i Sverige

Har troen på roerne

Trener Per Helge Brun-Svendsen har troen på de fire roerne.

- Det er lenge siden vi hadde en dobbeltfirer som ble blant de 12 beste. Dobbeltfirer pleier å være en stor klasse med over 24 båter og det ser nå ut til at vi har en båt som kan bli blant de 12 beste. Grunnlaget for dette er hva som er vist på trening, sier Brun-Svendsen.

Nicolay Bjønnes Yngsdal beskrives som en sterk roer.

-Nicolay sterkeste side er at han er til å stole på i en lagbåt, han gir alt for laget. Fysisk sett er han den sterkeste, og med normal utvikling og motivasjon vil vi nok se han høyt oppe også i fremtiden, forteller Brun-Svendsen.

LES OGSÅ: Ormsunds bronsejenter klar for Baltic Cup

LES OGSÅ: Magert NM på medaljesiden for Ormsund