OSLO: – Ormsund Lions har innledet et samarbeid med Ormsund Roklub om å få til et tilbud for bydelens unge enslige flyktninger. Vi har ikke kommet i mål enda, men håper snart å ha et tilbud på plass for disse ungdommene. Det falt derfor naturlig for oss å velge roklubben som arena for vår del av 100-års markeringen til Lions International. Det viste seg å bli et vellykket arrangement, sier Espen Treider i Lions.

Han har selv en tilbragt uttalige timer på vannet som aktiv roer, og som medlem i Ormsund Roklubb.

– Jeg har vært medlem siden jeg var ti år, og jeg synes det var et veldig fint miljø å vokse opp i. Roklubben var en trygg arena der positive holdninger ble formidlet, og slik er det fremdeles, sier Treider.

Barn fikk prøvetur

Både roing og padling var blant aktivitetene Lions bød på for barna.

– Roklubben stilte med mannskap for å hjelpe store og små ut på vannet for en prøvetur i enten kajakk eller trenings-robåt. Det var en ny og spennende opplevelse for mange å sitte i en ordentlig robåt med en rullende sleide som sete og føttene festet i et fotbrett, sier Treider.

Noe annet som falt i smak var da noen fra Lions kom inn på land med garnet full av fisk.

   – Vi hadde vært ute og satt garn dagen i forveien, som vi trakk opp mens barna var her. Det var veldig stas da vi kom inn med fiskegarnene, og plukket ut fisken, sier Treider.

Likevel var nok et av høydepunktene  da redningsselskapet kom på besøk med Elias fra barne-TV.

– Det var absolutt et høydepunkt. Det var også brannbåten som inviterte alle ungene ombord der de fikk hjelm når de skulle gå av båten igjen. Politiet stilte med kjærlighet på pinne til ungene som var ombord i politibåten, så det var veldig stort, forteller Treider til Nordstrands Blad.

Et av Lions satsningsprosjekter fremover er barn og ungdoms programmet Mitt Valg.

- Der et holdningsskapende program som skal hjelpe til slik at det blir mindre mobbing og at barna blir i stand til å ta egne fornuftige valg, sier Treider.

I vårt nærmiljø har foreløpig Nedre Bekkelaget Skole og alle barnehager i området takket ja til å være med på programmet, og Lions håper også å få med seg Ormsund Roklub.

- Ormsund Roklub er det største idrettslaget i vårt nærmiljø. De møter en stor del av barna i distriktet vårt, både fra de tre barnehagene og fra Nedre Bekkelaget Skole. Idrettslagene som er med i «Mitt Valg» programmet, vil også jobbe med holdningsskapende arbeid overfor foreldrene, forteller Treider.