Fikk profftilbud etter VM

 Manglerud-gutten Steffen Søberg er hjemme igjen etter mange fine idrettsopplevelser i Dresden, Tyskland. I U18-VM sto 17-åringen som en levende vegg.

Manglerud-gutten Steffen Søberg er hjemme igjen etter mange fine idrettsopplevelser i Dresden, Tyskland. I U18-VM sto 17-åringen som en levende vegg. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Manglerud Star-keeper Steffen Søberg (17) imponerte proffagenter fra USA og Canada under U18-VM i ishockey.

DEL

MANGLERUD: – Det var skikkelig gøy å få vist seg fram i VM. Nå er jeg bare lettet og fornøyd, sier den talentfulle hockeykeeperen.

I møte med verdens beste ishockeynasjoner, ble Steffen Søberg pepret med rundt 50 skudd i fem kamper på rad.

– Jeg hadde mye å gjøre, for å si det mildt, ler sisteskansen, som denne sesongen har voktet MS-buret sammen med landslagsmålvakt Lars Haugen.

Les også: Haugen stoppet Sverige i VM-debuten

Tok nesten alt

Fire av oppgjørene i Tyskland endte med tap, bare ett med seier – og Norge rykket ned fra U18-VMs eliteklasse.

Men proffagenter og hockeyskribenter kunne ikke unngå å legge merke til målvaktsspillet til Steffen Søberg fra Manglerud.

Les også: Søberg fikk pucken i ansiktet

17-åringen endte til slutt opp med en redningsprosent på imponerende 93.1 (!).

– Jeg hadde aldri forventet at jeg skulle klare det. Det var så j.... deilig å få det til mot de beste i verden, sier Steffen, og fortsetter.

– Jeg fikk ikke spille så mye A-lagshockey for MS etter jul, og jeg trengte virkelig denne oppturen. Nå er jeg mer motivert enn noen gang.

Tilbud fra Canada

Etter VM-innsatsen i Tyskland, har Manglerud-gutten nå fått to tilbud fra klubber i verdens beste juniorliga – Quebec Major Junior Hockey League.

Les også: Steffens tøffe kveld mot LIK

Etter det Nordstrands Blad erfarer skal klubbene Moncton Wildcats og Le Drakkar være villige til å hente unggutten allerede i sommer.

– Det er gøy å bli lagt merke til, sier sisteskansen ydmykt.

– Forlater du MS til fordel for proffhockey i Canada i sommer?

– Jeg tviler på det. Det føles ikke riktig for meg å reise ut så tidlig, men jeg har ennå ikke tatt et endelig valg, sier Steffen, som går i førsteklasse på Manglerud videregående skole.

Les også: Får hockeydrømmen oppfylt

– Verdensklasse

Etter mesterskapet i Tyskland, trakk NHL-ekspert Ryan Kennedy, i magasinet The Hockey News, fram Søberg som en av U18-VMs største profiler i sin «The hot list».

– Se opp for Søberg, som sto for eksemplariske 93.1 i redningsprosent. En så god prosent er utvilsomt imponerende, skriver Kennedy, som også mener stortalentet er en kandidat til sommerens NHL-draft.


Sportssjef på hockeylinja til Wang Toppidrett, Anders Blegeberg, så Søberg i aksjon i samtlige kamper i Dresden.

– Steffen viste verdensklasse! Det var helt rått at han klarte å holde det oppe i flere kamper på rad, sier Blegeberg.

Sportssjefen fortsetter:

– For norsk hockey blir det nå veldig viktig å ta vare på han, gi han den ekspertisen han trenger for å bli en internasjonal toppkeeper. Det er på tide at ledere og trenere i Norge innser at keeperfaget har forandret seg siden «Jimmer’n» herjet på 80- og 90-tallet.

Artikkeltags