Gå til sidens hovedinnhold

Flaut av Nordstrand

Artikkelen er over 11 år gammel

Larvik ledet 8-0 før Nordstrand scoret.

NORDSTRAND: Larvik er suverene i norsk damehåndball, men det må likevel gå an å prøve å gi laget motstand.

Det gjorde ikke Nordstrand i det første møtet i kvartfinalen i sluttspillet.

Jenny Græsholt satte inn Nordstrands første scoring drøye ti minutter ut i kampen til 1–8.

Da hadde Jeanette Nilsen levert en rekke redninger. Men keeperveteranen synes hun fikk liten hjelp av spillerne foran seg.

– Hadde vi bare hatt litt forsvar ville det vært gøy å spille. Men vi var helt uten innsats, glød og entusiasme. Larvik er et av Europas beste lag. Da sier det seg selv at det går gærent.

Ved pause ledet Larvik 21–7.

Larvik tapte nylig semifinalen i Champions League mot Viborg, og kjører stort sett over alle lagene her hjemme. Byåsen holdt riktignok Larvik til uavgjort borte i serien, etter at trønderne ledet med ni mål på det meste.

Er distansert

Det er litt over åtte år siden Nordstrand sist slo Larvik. En snøtung januarkveld i 2002 vant Nordstrand 31–28 hjemme i semifinalen i cupen. Da spilte også Jeanette Nilsen og Else-Marthe Sørlie, som ble Nordstrands toppscorer med ti mål.

Larvik har fire spillere igjen fra det oppgjøret: Lene Rantala, Tonje Larsen, Tine Rustad Kristiansen og Kari Mette Johansen.

Et par år senere ga Nordstrand opp kampen mot Larvik om å bli Norges beste håndballklubb.

– Larvik har utviklet seg til det de er, og er blitt en profesjonell klubb. Det har ikke minst med økonomi å gjøre, sier Nilsen.

Larvik har denne sesongen et lønnsbudsjett på 15-16 millioner kroner og en flunkende ny hall. Nordstrand har et lønnsbudsjett på drøye millionen – og en ny tribune.

Forsvinner flere? 


Else-Marthe Sørlie Lybekk sto over grunnet skade. 31-åringen var savnet i midtforsvaret da Larvik cruiset inn til seier 42–26. 
– Else-Marthe betyr mye for oss. Men hun var heller ikke med i bortekampen. Da lå vi under 20–17 etter 40 minutter. I dag går det på innsatsen. Du kommer langt med innsats og vilje. Altfor mange viste at de ikke hadde det, sier Jeanette Nilsen.

Amanda Kurtovic forsvinner til Larvik etter denne sesongen. Veteranene Jeanette Nilsen (37) og Else-Marthe Sørlie Lybekk vet ikke om de blir med Nordstrand videre.

– Vi har ikke fått noe tilbud fra klubben ennå, forteller de.