Full fart med familien Rooth

 Voksne fra venstre: Marius (44), Espen (42), Vegard (46). Barna fra venstre: Edvin (3), Hennie (1), Markus (8), Kaisa (6), Martine (1/2), Andrea (8), Sofie (5).

Voksne fra venstre: Marius (44), Espen (42), Vegard (46). Barna fra venstre: Edvin (3), Hennie (1), Markus (8), Kaisa (6), Martine (1/2), Andrea (8), Sofie (5).

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

I mange år parkerte fire Rooth-brødre konkurrentene på friidrettsbanen. Nå er snart en ny generasjon klare til å ta over.

DEL

BEKKELAGET: – Jeg har trent mye i det siste, så nå har jeg klart å forbedre min personlige rekord på 60 meter til 10,6. Å løpe 60 meter er det morsomste med friidrett, stråler Andrea Rooth (8).

Hun er en av elleve (snart tolv) barn med Rooth som etternavn som jevnlig er i aksjon på Sportsplassen. Interessen for friidrett har hun og de andre barna fått fra sine foreldre. Brødrene Vegard, Marius, Espen og Lars var i en årrekke på et høyt nivå nasjonalt, og kan blant annet skilte med flere norgesmesterskap i stafett.

– Vi holdt på fra tidlig på 80-tallet til midt på 90-tallet. Vi var vel det du kan kalle lokale kjendiser, smiler Vegard Rooth.

Blitt med som trener

Nå har han selv engasjert seg i friidretten i BSK, der han er trener for gruppa med utøvere fra 10 til 13 år.

– Vi trener tre ganger i uken, og vi ser gjerne at flere blir med på treningene, forteller Vegard.

Det har alltid blitt mye friidrett på ham og brødrene. Totalt er de fem søsken; brødrene har også en lillesøster ved navn Cecilie.

– Nå har alle fått barn, og da ble det naturlig med friidrett. Det er gøy barna har noe å interessere seg for, sier Vegard.

Da brødrene var aktive var det Lambertseter som var klubben, men etter hvert ble de med i BSK. Nå bor også alle søsknene i nærheten av Sportsplassen.

Skryter av BSK

Vegard Rooth skryter av friidrtten i BSK.

– Det er fint miljø her, og BSK har også bra utstyr. Siden jeg er trener kan jeg også låse meg inn i utstyrsboden når jeg vil, så det hender vi tar med barna hit på trening også utenom fellestreningene, sier han.

Andrea synes det er topp å trene mest mulig friidrett, og 8-åringen forteller at det blir mye variert trening.

– Vi driver med mye forskjellig. I tillegg til 60 meter trener vi både på stav, hekk, kule, diskos og spyd, sier BSK-jenta.

Artikkeltags