Gleder seg til KHL-eventyret i Minsk

 Norges nye hockeyyndling, Lars Haugen fra Høyenhall, har brukt den siste tiden til å koble av hjemme på Tveita. Mange hevder keeperen vil tidoble lønnen sin i KHL.

Norges nye hockeyyndling, Lars Haugen fra Høyenhall, har brukt den siste tiden til å koble av hjemme på Tveita. Mange hevder keeperen vil tidoble lønnen sin i KHL.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Ishockeykeeper Lars Haugen (24) forlater nå Manglerud Star i Get-ligaen til fordel for Dinamo Minsk i KHL. Høyenhall-gutten kan nesten ikke tro at det er sant.

DEL

TVEITA: – Det har faktisk ikke helt gått opp for meg ennå. Livet mitt er jo snudd opp ned, ler Lars Haugen.

Nordstrands Blad treffer den norske landslagskeeperen i ishockey hjemme på Tveita.

Les også: Takk for sist, Lørenskog!

De siste dagene har han brukt til å finne roen.

Manglerud Star-keeperen fikk tillit av landslagssjef Roy Johansen i VM etter at førstevalget Pål Grotnes pådro seg en lyskeskade.

Og etter den imponerende VM-debuten i Slovakia, har det gått slag i slag for 24-åringen. 

Dinamo tok kontakt

18. mai signerte sisteskansen under på en toårskontrakt med det hviterussiske hovedstadslaget Dinamo Minsk, som spiller i den russiske proffligaen KHL.

– Etter den siste gruppespillkampen i VM, fikk jeg vite at de var interessert, forteller Haugen, som var en av hovedgrunnene til at Norge tok seg til en sensasjonell kvartfinale i VM for tre uker siden.

Sisteskansen, som ikke ble funnet god nok for Lørenskog og leid ut til Manglerud Star før jul, imponerte en hel ishockeyverden under mesterskapet i Slovakia.

– Guttedrøm

– Hvordan var det å plutselig sitte der med proffkontrakten i hånda?

– Det var en guttedrøm som gikk i oppfyllelse. Jeg har alltid drømt om å bli proff, og nå får jeg muligheten. Det er helt vilt, sier Haugen, som er tiltenkt en rolle bak den hviterussiske landslagskeeperen Andrei Mezin.

– De har en god tanke bak å hente meg. Jeg skal ikke til Hviterussland for å redde verden, men de tror på sikt at jeg kan bli en god førstekeeper.

– Hva er målet med oppholdet i Hviterussland?

– Å etablere meg på toppnivå. Jeg har en stor jobb foran meg, for det krever mye.

Ny hverdag

20. juli samles Haugen og de nye lagkameratene i Minsk.

Samboeren Mariann blir igjen i Oslo for å fullføre økonomistudiene på BI.

– Det blir en helt ny hverdag, men det er en pris man må betale. Når Patrick (Thoresen) og familien har klart det, kan vi også få det til.

– Hvordan har familien reagert på alt som har skjedd?

– Det er nok litt ekstra spesielt for faren og storebroren min. De sluttet litt tidlig med ishockey, men de ville ikke at jeg skulle gjøre det samme. De har alltid støttet meg, sier Lars Haugen.

Artikkeltags