O-hygge på Ekeberg

Casper Lien Murstad ga alt i stemplingsstafetten.

Casper Lien Murstad ga alt i stemplingsstafetten.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Familiene stilte opp i hopetall da BSKs "Sjef i skogen" gikk av stabelen søndag.

DEL

EKEBERG: Orienteringsgruppa til Bækkelaget satser stort på å få med flere familier, og på Ekeberg søndag var det familiene som var i fokus. Mange hadde møtt opp på familiedagen, deriblant familien Manum fra Solveien. Gunnar og Cathrine hadde tatt med barna Andreas (10) og Fredrik (5), samt nabogutten Casper Lien Murstad (9).

– Orientering er gøy. Vi har lyst til å begynne med det, sier Bekkelaget-guttene i kor.

For yngstemann Fredrik var det debuten med kart og kompass. Andreas og Casper har begge prøvd seg tidligere.

– Vi har gjort det på skolen, forteller de.

Bekkelaget-guttene var ikke i tvil om hva som var morsomst.

– Det var linjeorientering. Det foregikk inne i skogen, forteller Casper, Fredrik og Andreas.

Mange øvelser

I linjeorientering var formålet å øve på å lese kartet i terrenget. Deltagerne skulle følge en merket løype, for så å markere på kartet de postene som hang langs løypa. Den øvelsen var bare én av åtte på Ekeberg søndag, og i tillegg var det en bonusløype for de aller ivrigste. Kartet, karttegn og farger, kompass, romforståelse, stemplingsstafett, stjerneorientering og tarzanløype var de syv andre øvelsene.

– Det har gått i ett fra elleve til tre, kun med lunsj imellom. Det har kommet mange barn i alderen seks til elleve år, og de får lære det grunnleggende med kart og kompass, sier Kristian Ruud, sportslig leder for BSK Orientering.

13 familier

Ruud brenner for rekrutteringsarbeidet, og det var ham selv som kom med ideen om en familiedag. Det skulle vise seg å være en god plan.

– Det dukket opp 13 familier, og totalt har det vært rundt 60 personer i løypa. Selv om vi hadde håpet på 20 familier, er det helt klart god interesse for orientering, sier Ruud.

Nå er han spent på om noen har lyst til å bli med videre.

– Det blir spennende å se hvor mange som vil fortsette. I orientering kan både barn og voksne konkurrere, så det er viktig for oss å få med familiene, sier en engasjert Ruud.
 

Artikkeltags