Slutter etter 38 år

Bjørn Tore Lie og Rigmor Andresen har stått på for Norway Cup i en årrekke, men nå trekker duoen seg tilbake. ARKIVFOTO

Bjørn Tore Lie og Rigmor Andresen har stått på for Norway Cup i en årrekke, men nå trekker duoen seg tilbake. ARKIVFOTO

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Bjørn Tore Lie (66) er klar for å overlate roret til andre. I dag velges trolig Terje Lund som ny styreleder for Norway Cup.

DEL

EKEBERG: – Det har vært noen flotte år, og jeg har vært veldig heldig som har fått være med på dette eventyret. Jeg har fått æren av å samarbeide med en fantastisk administrasjon, sier Bjørn Tore Lie.

Han var en av dem som var med på å starte Norway Cup i 1972, sammen med daværende BSK-leder Rigmor Andresen. Hun trekker seg også ut av Norway Cup-styret, men kommer fortsatt til å være med så mye hun måtte ønske.

- Det blir rart uten noe verv, men jeg skal fortsatt bidra på Norway Cup. Jeg kommer til å være mye i miljøet og prate med folk, og jeg skal nok være en del hos Lucy (Thoresen) på pressesenteret, forteller Rigmor.

I årets turnering kommer uansett noe av den enorme kontinuiteten til å bli borte. Også Inger-Lise Svärd – som har hatt nest flest verv i BSK gjennom tidene etter Rigmor Andresen – takker for seg.

– Det blir et regimeskifte, understreker Lie.

På kveldens generalforsamling i BSK i dag er det definitivt slutt for 66-åringen. Da har han vært i Norway Cup-styret i 18 år, hvorav 11 som leder.

– Mer fritid

Lie erkjenner at det blir både godt og trist å ha mindre å gjøre med verdens største fotballturnering.

– Det blir vemodig, men jeg slipper å ha det hengende over meg hele året. Jeg kommer nok til å få en del mer fritid, smiler Lie som forteller at et comeback ikke kommer til å bli aktuelt.

– Det har jeg gjort tre ganger, og det blir ikke flere.

Det er Terje Lund som er innstilt som ny styreleder av valgkomiteen, og mye skal skje om ikke skiforbundets arrangementssjef blir valgt.

Nye nasjoner på plass i år

Selv om Bjørn Tore Lie skal trekke seg tilbake, har han fortsatt stålkontroll på årets turnering på Ekebergsletta. Nylig gikk påmeldingen til turneringen ut, og Lie kan fortelle om 1380 påmeldte lag.

– Det er et gunstig antall. Antall lag har ligget på et stabilt nivå de siste årene, og vi slipper nok en gang å avvise noen, sier Lie.

Det er både blitt flere jentelag og flere syverlag siden i fjor, og spesielt flere syverlag tror Lie er en trend som er kommet for å bli.

– Det er blant annet lettere å stille lag i syverfotball, samt billigere, sier Lie.

Han gleder seg også til å ta imot lag fra fire nye nasjoner.

– De nye nasjonene i år blir Etiopia, Sør-Afrika, Mongolia og Nepal, forteller Bjørn Tore Lie før sin siste dag som styreleder.
 

Artikkeltags