Steffen Søberg (17) skal trene med Capitals

 Steffen Søberg (17) leverte en knallsesong for MS og U18-landslaget – og nå står oppdragene i kø.

Steffen Søberg (17) leverte en knallsesong for MS og U18-landslaget – og nå står oppdragene i kø. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Ishockeykeeper Steffen Søberg (17) fra Manglerud reiser til USA i juli for trene med andre talenter i NHL-klubben Washington Capitals.

DEL

MANGLERUD: Manglerud Star-keeperen skal om kort tid delta på en prospect campmed NHL-klubben han ble draftet av lørdag.

– Det blir så stort. En opplevelse for livet, sier Steffen Søberg til Nordstrands Blad.

Del på Facebook

På treningssamlingen i juli, vil 17-åringen og de andre draftede spillere få sjansen til å vise seg fram for klubbledelsen i Washington Capitals.

Tøffe krav

– Det blir en knalltøff uke med fysisk trening, isøkter og testing. I tillegg skal de spille noen internkamper, sier MS-guttens agent, Erik Ryman, på telefon fra Stockholm.

– En prospect camp er en liten forsmak på NHL. Det er en fin måte for spillerne og klubbene å bli kjent på, fortsetter agenten.

Les også: Søberg fikk profftilbud etter U18-VM

Helgens NHL-draft gikk av stabelen i Minneapolis, og stortalentet Søberg ble valgt som nummer 26 i fjerde runde – eller nummer 117 totalt – av det amerikanske hovedstadslaget.

– Jeg fulgte draften på nettet, men så ringte plutselig Erik (Ryman) fra USA og sa jeg var plukket opp.

– Jeg visste ikke hva jeg skulle si, ler keeperen, som leverte mange gode kamper for Manglerud Star i eliteserien sist sesong.

Usikker framtid

Steffen ble for alvor lagt merke til under U18-VM i Tyskland i mai da han leverte en redningsprosent på utrolige 93,1.

MS-keeperen har nå valget mellom å spille i verdens beste juniorliga, Quebec Major Junior Hockey League, eller i den svenske toppklubben Färjestad.

– Hva nå?

– Jeg er usikker, men jeg må ta et valg i løpet av kort tid. Jeg skal ha en samtale med agenten min i løpet av uka, så får vi se, svarer sisteskansen, som i disse dager deltar på forbundets keeperleir i Skien.

Les også: MS-Søberg fikk pucken i ansiktet

Agent Ryman vil ikke si noe om hvor han helst vil at Søberg skal spille kommende sesong, men svensken er krystallklar på en ting:

– Steffen må uansett velge å flytte på seg. Hvis han vil bli en toppkeeper, trenger han den daglige dosen med systematisk keeperarbeid.

– Det får han i Sverige og Canada, ikke Norge, sier ishockeyagenten.

PS! Manglerud-gutten Lars Volden ble også NHL-draftet lørdag. Boston Bruins, som ble Stanley Cup-mestere denne sesongen, valgte keeperen som nummer 181 (6. runde) under helgens draftshow i Minneapolis, Minnesota.

18-åringen spiller for Espoo Blues i Finland. 

Artikkeltags