Stolt debutant i Nøklevann Rundt

(F.v.) Simon (3) og storebror Alexander Hernes (4) viser stolt fram sine medaljer etter fullført barneløp i Nøklevann Rundt.

(F.v.) Simon (3) og storebror Alexander Hernes (4) viser stolt fram sine medaljer etter fullført barneløp i Nøklevann Rundt.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Simon Hernes (3) løp Nøklevann Rundt med ordentlig deltakernummer for aller første gang lørdag. Resten av familien deltok også.

DEL

HARALØKKA: Pappa Roar Hernes' hånd var god å holde i da Simon Hernes (3) fullførte barneløpet til Nøklevann Rundt for aller første gang denne lørdagen.

Storebror Alexander (4) hadde allerede krysset mållinjen ved Haraløkka, og viste stolt fram medaljen.

– Det er gøy å løpe. Moro, og ikke slitsomt, sier Alexander.

SE BILDESERIE! Nøklevann Rundt

Pappa Roar forteller at familien fra Fossum deltar i Nøklevann Rundt fordi de har slektninger som bor på Bøler.

– Det er et flott arrangement. Vi har vært med et par ganger tidligere, og kommer gjerne tilbake, sier han.

Mamma på 2. plass

Fram mot målgang ble lillebror Simon heiet fram av mamma Annica Hernes, som selv stilte til start på 5 kilometeren.

– Jeg løper for Vidar vanligvis, men jeg skrev Fossum denne gangen, fordi det er så lenge siden jeg har konkurrert, smiler Annica før start.

Men i likhet med sønnene fullførte hun med stil.

Mamma Annica løp inn til seier i klasse K35-39 år på tiden 19.30. Den tiden var det bare en annen dame som klarte å slå. Klubbvenninnen til Annica, Hanne Kristiansen fra SK Vidar, ble totalvinner for kvinner på 5 kilometeren. På tredjeplass kom Rustads Thea Håvelsrud Klaesson som løp i klasse K16-17.

Deltakerrekord

For andre år på rad kunne Bøler friidrett og leder Per Inge Østmoen glede seg over ny deltakerrekord for det tradisjonsrike løpet som ble arrangert for 28. gang denne lørdagen.

480 stilte til start til enten 5 kilometer eller 10 kilometer, i tillegg ble de t gjennomført et barneløp. I fjor løp 458.

– Det syns vi er flott. Vi ser at grunnlaget vi bygger på om et motiverende løp i naturskjønne omgivelser er populært, sier Østmoen. Og bølerlederen ønsker seg enda flere deltakere til neste år.

– Vi har kapasitet til å ta imot enda flere løpere, og dersom vi får økt oppslutning kan vi finansiere enda bedre tidtakersystemer, sier Østmoen

Moro med friidrett

Det var både aktive og ikke-aktive bølermedlemmer som stilte til start til Nøklevann Rundt.

En som er meget aktiv i Bøler friidrett, er Ella Margrethe Gangnes (8). Hun løp inn som tredje beste jente i barneløpet.

– Det er gøy å løpe, og jeg har vært med her før, forteller Ella.

Hun trener til vanlig både stafett, løp, lengde og spyd sammen med friidrettsgruppa til Bøler.

– Det er veldig morsomt, men det kunne godt vært flere jenter med, smiler Ella. Etter løpet fikk alle deltakerne medalje og et eksemplar av den flotte Nøklevann Rundt-asjetten. Det er et flott arrangement, og vi kommer gjerne igjen.

Roar Hernes
Artikkeltags