Gå til sidens hovedinnhold

Caroline & co fosset frem på hjemmebane

Artikkelen er over 4 år gammel

Med Caroline Marie Thingberg-Engø (13) i form fikk Lambertseter Svømmeklubb vist seg fint frem da de arrangerte Landsdelsfinalen for Årsklasse-Mønstringen (LÅMØ) i helgen.

LAMBERTSETER: - Det var veldig deilig. Jeg har trent ganske hardt i det siste til LÅMØ, så det var deilig med en seier, sier Caroline Marie.

13-åringen hevder seg veldig bra i sin årsklasse om dagen og derfor smakte det ekstra godt med sin andre sammenlagtseier.

- I fjor var det min første LÅMØ og da var jeg veldig nervøs. I år var min største konkurrent Emilie og hun har vært veldig god i det siste. Jeg var ganske nervøs i år også, sier Lambertseter-svømmeren.

Med blant annet tre førsteplasser og en andreplass var hun vanskelig å slå.

- Vi har hatt mye fokus på LÅMØ nå i det siste. Det er mange gode trenere og selvfølgelig et godt miljø i laget. Jeg er fornøyd med tre førsteplasser, sier Caroline Marie.

Tøff konkurranse

Med et tre dagers langt stevne ble det lange dager, og konkurransen var alt annet enn enkel.

- Den var tøff hele veien med mange gode konkurrenter hvor Emilie og Juliane ga meg tøff konkurranse, forklarer Caroline Marie.

Men hun svømte innledningsvis inn til gull på 400 meter fri, gull på 100 meter butterfly, sjetteplass på 200 meter bryst og sølv på 200 meter rygg.

- Jeg var ganske spent på 400 meter, fordi det er den jeg har gledet meg mest til. Og på 100 fly ble jeg tatt igjen på de siste meterne, men jeg klarte meg helt til mål. 200 meter bryst var ikke så bra. Jeg ledet til 150 og så tok de andre meg igjen. Det var litt surt. sier Caroline Marie.

Søndag avsluttet hun med stil da hun tok nok en førsteplass på 200 meter medley på tiden 2.31,71, og sikret med det også sannsynligvis seieren sammenlagt.

Uljana sikter mot ÅM

Lambertseter hadde flere gode resultater og ble beste klubb, i tillegg kvalifiserte 19 av klubbens svømmere seg til ÅM i april.

Bortsett fra Caroline Marie Thingberg-Engø kom også Christopher Augustsson (vant sammenlagt i 2005-klassen), Eva Kummen (nummer to i J01-klassen, Uljana Gorlova (nummer to i J03-klassen) Mina Mai Linh Khuu (nummer tre i J05-klassen) og Elise C. Romundset (nummer tre i J02-klassen) på pallen sammenlagt.

Spesielt for Uljana var dette en opptur.

- Jeg er veldig fornøyd med å bli nummer to sammenlagt. I fjor så kom jeg på en femteplass og nå kom jeg på andre. Jeg er fornøyd med utviklingen jeg har gjort helt helt siden LÅMØ i fjor og til nå, sier Uljana.

Nå sikter hun mot ÅM i Levanger 21-23. april.

- Jeg skal prøve å komme i toppen og så skal jeg prøve å vinne så mange gullmedaljer som mulig. Det er veldig gøy å få en pallplass, en medalje, sier Uljana.

Stolt klubb

Til sammen 342 svømmere deltok på helgens Landsdelsfinalen for Årsklasse-Mønstringen, og arrangør Lambertseter Svømmeklubb storkoste seg med å arrangere stevnet.

Det er et viktig stevne og det å få lov til å arrangere , bli spurt om å arrangere det, det synes jeg at vi kan være stolte av, sier stevneleder Henriette Nedregård.

Og selv om det var mye jobb og mye folk innom, så gikk alt etter planen.

- Det har vært mange mennesker og folk er vant til fulle haller, og de vet hvordan man skal man skal håndtere det. Alt i forhold til stevnet har gått veldig bra. Når de største problemene våre er at vi går tom for syltetøy og vaffelrøre, så kan vi vel si at det har vært et vellykket stevne, forteller Nedregård.

Neste stevne for klubben er Lambertseter Rekrutt i mars, før Lambadalekene står for tur i juni.