Populær trening for Godt Voksen

GLAD I Å TRENE: Margot Alexandersen, Inge Sylveskog, Wenche Ingebrigtsen og Ingrid Grung setter stor pris på både treningen, og den sosiale biten hos gruppa Godt Voksen.

GLAD I Å TRENE: Margot Alexandersen, Inge Sylveskog, Wenche Ingebrigtsen og Ingrid Grung setter stor pris på både treningen, og den sosiale biten hos gruppa Godt Voksen.

Artikkelen er over 4 år gammel

Treningssatsingen Godt Voksen startet i 2004. Siden da har det strømmet på med spreke pensjonister. Nå går både praten og treningen lett.

DEL

SKULLERUD: – Det er veldig moro, sier Ingrid Grung (64).

Humøret og iveren var på topp hos treningsgruppen Godt Voksen da Nordstrands Blad stakk innom Skullerud Sport Senter.

– Det er så hyggelig, og så kjenner vi at det er bra for oss. Det er viktig å holde seg i bra fysisk form. Mange sitter her, og tar en kopp kaffe etter treningen, så jeg tror det betyr veldig mye for pensjonistene og godt voksne som trener her, sier Ingrid.

Så populært har det blitt at  senteret har cirka 600 medlemmer, som er over 65 år.

Inspirasjon fra USA

Totalt er det 15 treninger tiltettelagt for Godt Voksen. Der er  det trening som sykling, styrketrening i egen gruppe, yoga, dans, zumba, funksjonell trening 3D, sykling og roing.

– Vi har roing på fredager og da driver jeg og danser i midten, du kan tenke deg det synet, smiler instruktør Tore Foss.

Inspirasjonen til funksjonell trening 3D er hentet i fra USA.

– For 20 år siden fant fysioterapeuten, Gary Gray, ut at man må begynne å involere hele kroppen og ta i bruk alle tre planene i kroppen (Sagitalplanet, Frontalplanet og Transversal planet) etter å ha fått tilbake pasienter som ikke ble bra, sier Foss.

Og disse prinsippene har blitt  populære.

– Tiger Woods, Manchester United og proffsykkellag bruker også de prinsippene nå. Vi gjør jo dette slik at medlemmene våre kan bevege seg litt smidigere, sier han.

For Karin Bjørlo (92) har gruppen og treningene hatt en fin effekt.

– Det har vært veldig bra, og det betyr all verden. Jeg hadde vært ferdig for lenge siden uten dette stedet, sier hun.

– Du går ikke glipp av mange treninger?

– Jeg prøver å være med på det meste, sier Karin med et smil.

Skal til Italia

Det er imidlertid ikke bare trening det går i for Godt Voksen-gruppa.

– Konseptet innebærer også mye sosialt. Vi gjør mye sammen, og vi reiser på turer.Folk føler at de tilhører et sted, sier daglig leder Jorunn Foss.

–  Hvilke turer reiser dere på?

– Det er mye forskjellig. Sist var vi i Italia, og nå skal vi en ny tur dit. Til høsten skal vi til Sicilia. Vi koser oss, har det hyggelig og så har vi litt morgengymnastikk. Men utover det har vi lagt opp mange utflukter, og vi er på vingårder. Vi sier det vel sånn at man trener for å oppleve livet, og det er vel det vi prøver å vise på disse turene, sier Foss.

I tillegg har det blitt lagt opp til sykkelturer.

– Vi har vært på sykkelturer i Danmark, og så har vi syklet Rallarvegen fra Finse og ned. Det har vært fine turer, forteller Jorunn Foss.

Artikkeltags