Trippel gull for Julie Maria

 Julie Maria Dahl viser stolt frem gullmedaljene fra NM. I bakgrunnen ser du noen av pokalene hun har tatt opp gjennom årene.

Julie Maria Dahl viser stolt frem gullmedaljene fra NM. I bakgrunnen ser du noen av pokalene hun har tatt opp gjennom årene. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Julie Maria Dahl fra Nordstrand vant tre gullmedaljer i dans i NM for junior tidligere denne måneden.

DEL

Nordstrand: Julie Maria (14) tok tre gull i NM junior hip hop i Lillestrøm. Den unge talentfulle jenta tok gull i hip hop singel, hip hop duo og disco team.

– Det var kjempegøy å stå øverst på pallen når de spilte nasjonalsangen, sier Julie Maria Dahl.

– Kom det en tåre når du sto der?

– Nei, jeg bare smilte jeg. Jeg var så utrolig glad og stolt over å ha tatt gull, sier den blide jenta.

Sterk EM-prestasjon

Men Julie Maria Dahl hevder seg også i utlandet. I konkurranse med godt over 100 deltakere i Europamesterskapet i København kvalifiserte hun seg til finalen og tok til slutt en sterk 5.plass.

– Det var veldig gøy og spennende. Det var veldig mye tilskuere og vi fikk utrolig god støtte. Jeg er utrolig stolt at jeg klarte å hevde meg i konkurranse med så mange, sier Dahl.

Mye trening

Tidligere i år deltok hun også i VM i Bratislavia og kom da på en 17.plass. For å hevde seg i Hip Hop kreves det veldig mye trening og hun trener opptil 15-20 timer i uka.

– Jeg elsker å danse. Dessuten får vi så mye ut av dansen. Det er god trening som hjelper både på kondisjonen og balansen, sier hun.

På reisefot

Den unge jenta har reist en del rundt omkring i Europa for å delta i konkurranser.

– Jeg har vært i en del rare land. Det er ikke akkurat New York eller London som arrangerer konkurransene, så jeg får opplevd en del byer som kanskje ikke er typiske turiststeder, sier hun.

Julie Marie Dahl har også en klar målsetting neste år.

– Da går jeg for medalje i både EM og VM. Det er viktig å ha noe å strekke seg etter, avslutter hun.

Artikkeltags