Magnus (14) vant sølvmedalje i nordisk

SØLVGUTT: Magnus Nygaard-Damm fikk blant annet med seg en sølvmedalje fra Nordisk Mesterskap i helgen.

SØLVGUTT: Magnus Nygaard-Damm fikk blant annet med seg en sølvmedalje fra Nordisk Mesterskap i helgen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Magnus Nygaard-Damm (14) fra Bekkelaget debuterte i helgen i Nordisk mesterskap i turnhallen på Hasle.

DEL

HASLEHALLEN: - Det er veldig gøy å få konkurrere for landslaget, sier Magnus.

Og han gjorde seg på ingen måte bort med blant annet en sølvmedalje individuelt, i tillegg til bronse i lagkonkurransen.

- Det var veldig gøy, fordi jeg kvalifiserte meg som nummer fire på fredag og i dag klatret jeg to plasser. Det betyr selvfølgelig ekstra med en sølvmedalje, for da vet du at du er helt der oppe på det nivået som de også ligger, sier Magnus.

For nivået i Norden er meget bra.

- Det er veldig høyt, og spesielt Sverige er veldig gode, forteller 14-åringen, som konkurrer for Oslo Turnforening.

Ramlet fra mulig gull

Magnus er tatt opp på det norske juniorlandslaget, men i mesterskapet konkurrerte han i Youth gutter (U-14), og kvalifiserte seg til tre av seks finaler fredag.

- Det er jeg fornøyd med, sier Magnus.

I søndagens finaler ble det først en andreplass i bøylehest, deretter en sjetteplass i svingstang og til slutt en fjerdeplass i hopp.

- Det var gøy å komme til så mange finaler i et nordisk mesterskap. Jeg er skikkelig fornøyd med øvelsen i bøylehest, der jeg kjørte en veldig vanskelig øvelse og greide det. I svingstang kjørte jeg en feilfri øvelse som holdt til en sjetteplass, sier Magnus.

Men litt surt var det med fjeredeplassen i hopp.

- Jeg var favoritt i hopp og jeg gjorde det beste første-hoppet jeg har gjort, og hvis jeg holdt meg på beina i det andre hoppet, så er jeg ganske sikker på at jeg hadde vunnet. Desverre falt jeg. Den var sur, sier Magnus.

- Hva kan du ta med deg fra mesterskapet?

- Det er en stor erfaring å ha deltatt i en konkurranse for landslaget. Jeg håper å kunne representere Norge flere ganger. Det er fint å se at jeg kan hevde meg blant de andre turnerne i Norden. Dette gir motivasjon til å trene videre, forteller Magnus.

LES OGSÅ: Sammen mot toppen

LES OGSÅ: Turnet til Løvenes Konge på sommeravslutning

Fornøyd trener

Trener for juniorlandslaget, Espen Jansen, er godt fornøyd med 14-åringens innsats.

- Magnus har hatt en kjempepositiv og fin utvikling. Han gjør det han skal, så han leverte absolutt en veldig bra konkurranse, sier Jansen.

Han anser Bekkelagsguttens fremtidsutsikter som positive.

- Han trener sammen med de beste juniorene i Oslo og har god matching der, for det er viktig å trene sammen med de som er bedre  enn seg hele tiden. Da er det lettere å bli god selv. Det er bare å henge seg på de som er litt eldre og bedre, og det jobbes jo bra i Oslo og hele Norge nå, så det er gode muligheter for å komme langt, sier Jansen.

- Hvor langt kan han komme tror du?

- Det bestemmer han jo gjerne selv, men han kan bli akkurat så god som han vil. Han må gjøre som han får beskjed om og gjøre som treneren sier, også på dårlige dager må han trene hardt. Han er veldig flink sånn, så han er ikke noen vanskelig gymnast å trene. Men det vil alltid være opp- og nedturer i en karriere, så det er viktig å trene i dårlige tider, med skader og når utviklingen går sakte, sier Espen Jansen til Nordstrands Blad.

PS. Neste anledning for å vise seg fram for Magnus Nygaard-Damm er FIG-konkurranse, en konkurranse alle juniorene i Norge, 10. juni i Bergen.

LES MER: Brenner fortsatt for turn etter 83 år

Artikkeltags