Sprik i prisene på norske jordbær – her finner du de billigste

JORDBÆR: Prisen varierer stort gjennom sesongen fra butikk til butikk på de ettertraktede norske jordbærene.

JORDBÆR: Prisen varierer stort gjennom sesongen fra butikk til butikk på de ettertraktede norske jordbærene. Foto:

Med sommeren følger også jakten på de ettertraktede norske jordbærene. Nordstrands Blad har saumfart butikkene på Nordstrand og Østensjø på jakt etter de billigste.

DEL

Etter mye usikkerhet rundt hele den norske jordbærsesongen bugner det nå med norske jordbær i butikken. Flere gårder måtte vente med å plukke jordbær grunnet at plukkerne ikke fikk komme til Norge med en gang på grunn av innreiseforbud.

Det som ser ut som den normale prisen for en kurv med norske jordbær ligger nå på rundt 50 kroner. Likevel er det svingninger fra butikk til butikk og det går an å kjøpe en kurv til en rimelig sum.

Billigst på Skullerud

Prisvinneren denne helgen finner man på Skullerud. I Extra-butikken kan man få kjøpt en kurv med jordbær til den nette sum av 39 kroner. Dette ligger altså ti kroner lavere enn det som virker å være snittet på rundt 50 kroner.

Spar på Kastellet ligger ikke langt bak Extra på Skullerud, her får man en kurv for snaue 90 øre mer, med andre ord 39,90 per kurv.

Det går altså an å finne jordbær til en grei pris, men spriket mellom billigste og dyreste ligger per i dag på over 20 kroner.

De dyreste jordbærene fant vi på Matkroken på Ljabru. Her må man ut med 59 kroner og 90 øre. Dette vil tilsi en prisforskjell fra billigste til dyreste på over 20 kroner.

BILLIGST: Hos Extra på Skullerud finner man de billigste jordbærene.

BILLIGST: Hos Extra på Skullerud finner man de billigste jordbærene. Foto:

Store forskjeller på vannmeloner

Også på den klassiske sommerfrukten vannmelon finnes det store forskjeller. Til tross for en lavere gjennomsnittspris enn jordbærene skiller det mer på prisforskjellen per kilo vannmelon enn det gjør på den billigste og dyreste kurven med jordbær.

Hvis man er ute etter den rimeligste vannmelonen er Joker stedet. Hos Joker på Ljan får man vannmelon til 7,90 per kilo.

Fra den billigste til den dyreste skiller det her 27 kroner. Meny Lambertseter har den dyreste prisen per kilo vannmelon, her må man ut med 37 kroner og 90 øre for en kilo.

Artikkeltags